Eén punt beslissend bij Windmillteam in Aken

Het Windmillteam trad zaterdag 14 maart in Aken tegen het Euregioteam Achen aan met zeven boksers van wie zes debutant waren. Wanneer men dan met slechts een verschil van een punt verliest mag men meer dan tevreden zijn. Hulde!

Ondanks blessures en andere ongemakken kon de wedstrijd toch doorgaan omdat dit seizoen alle gewichtklassen dubbel bezet zijn of sommigen kunnen/willen uitkomen in een gewichtklasse hoger.

Een extra compliment voor Aito Koster omdat deze op het allerlaatste moment inviel voor Mehmet die donderdag geblesseerd raakte. Fijn dat de onderlinge contacten met trainersstaf en begeleiders optimaal zijn zodat we gedisciplineerd aan het derde seizoen Oberliga beginnen.

Het Windmillteam is Meister 2013, Vicemeister 2014, en gaat dit seizoen opnieuw voor de eindzege, een puntje verlies is dan niet ernstig.

Hendrik van de Vaart Windmill vs Ocan Ulucan Euregio 60 kg Jeugd. De benjamin van het team bokste een gedegen wedstrijd en liet goede acties zien. Goed leermoment internationaal. Winst Ulucan.

Aito Koster Windmill vs Klinaku Liridon Euregio. 64 kg Elite. De tegenstander van Aito heeft met tachtig partijen natuurlijk meer ervaring, echter Aito was goed geïnformeerd over zijn tegenstander. Goede wedstrijd op hoog tempo waarin Aito het Liridon moeilijk maakte om de overwinning te kunnen krijgen. Gedegen en goed gebokst zonder onnodige risico’s. Winst Liridon.

Daniel Minten Windmill vs Ercan Tuncel Euregio. 75 kg Elite. Comeback na een lange blessure, Daniel had in Heerlen al laten zien zich een vaste plaats in het team te willen verwerven, 100% aanwezig met zijn teamgenoten op de CT. Dan ga je boksen tege de ervaren Tuncel. Drie rondes gedomineerd gebokst door Daniel, superervaring en een stap vooruit. Winst Minten.

Frank Richter Windmill vs Martin Houben Euregio 81 kg Elite. Houben is een bokser met al een behoorlijke staat van dienst internationaal. Frank domineerde de eerste ronde en maakte voldoende acties, wat meer rust in het spel zou beter zijn. Tweede ronde loopt Frank op een hoek en telt de scheidsrechter Frank uit. Gelukkig oordeelde de ringarts dat er geen problemen waren. Winst Houben.

Elaige Camaro Windmill vs Alexander Pilz Euregio 91 kg Elite  Na overleg Elaige laten boksen in een gewichtklasse hoger dan de 81 kg. Omdat we Elaige al jaren kennen en weten wat we aan hem hebben, is het verantwoord om zulke beslissingen te nemen. Pilz is de lokale held in Aken en beloofde het publiek vooraf voor spektakel te zorgen. Dat deed Elaige dus in de ring, drie rondes lang hield Elaige het tempo hoog met zuivere treffers. Het sportieve publiek gunde Elaige deze overwinning. Winst Camaro.

Glenn Mulala Windmill vs Ricardo Snijders Euregio 91 kg Elite. Glenn is in het verleden al geattendeerd op zijn  probleem conditie. Dit brak hem op in de tweede ronde. Winst Snijders.

Stanley Koemans Windmill vs Hannes Ter Linde Euregio 91+ Zware wedstrijd voor beiden, Stanley bokste uitstekend, goed bewegen, zuiver raken. Hannes is de fysieke bokser die conditioneel er bijzonder goed bijstaat. Twee voor ons gelijk opgaande rondes, derde ronde domineerde Stanley meer en scoorde ook goed. Winst Koemans. Eindstand 11-10 Aken.

Dank namens de boksers, trainers en begeleiders.