Een groeibriljant van oud-prof Eric Vredeveldt in De Bilt

Sinds een jaar is de gemeente De Bilt/Bilthoven een prachtige boksclub rijker. Oud-prof en topamateur Eric Vredeveldt verspreidt in de Biltse omgeving de passie voor het boksen. Samen met de sympathieke collegatrainer Iranees Shahin Nourozi verzorgt Vredeveldt bokslessen voor jong en oud, maar ook gerenommeerde sportverenigingen weten de weg te vinden voor een teamclinic. Dat geldt niet alleen voor de voetballers van FC De Bilt, maar bijvoorbeeld ook voor de hockeyers van hoofdklasser Kampong. Allround boksclub De Bilt swingt en groeit enorm qua aantal leden.

De trainingslocatie is nu nog gevestigd op een leegstaande bovenste verdieping op het bedrijventerrein Larenstein. De ruimte is prachtig ingericht met uiterst gevarieerde trainingsmogelijkheden en een trainingsring. De lessen zijn goed gevuld, van jong tot oud. Iedereen geniet van de heerlijke trainingsstof. In twee uur tijd worden de boksers met de meest uiteenlopende oefeningen onder handen genomen door de trainers Vredeveldt en Shahin. Elke dag van de week wordt een complete workout geboden voor het hele lichaam.

de-bilt-1De verhuurder en de omliggende bedrijven waren blij met de komst van Allround boksclub De Bilt op het afgelegen bedrijventerrein Larenstein. Er is niemand die last heeft gehad van de bezoekers van de trainingen, toch wordt de jonge Boksclub het leven zuur gemaakt door het overijverige ambtelijke apparaat van de gemeente De Bilt. Sporten als middel is een speerpunt van de gemeente, maar desondanks weegt een vermeende schending van het bestemmingsplan zwaarder.  

Ik raad de betreffende ambtenaar aan om eens een training te bezoeken. En dan zelf te ervaren dat:

– een training bij Vredeveldt en Shahin een geweldige ervaring is

– boksen een gemêleerd en positief publiek op de been brengt

– er volstrekt geen sprake is van overlast, maar de Boksclub een enorme verrijking is voor de gemeente De Bilt.

Ik heb in ieder geval genoten van de training en hoop dat de huisvestingsperikelen snel achter de rug zijn. Dan kan Allround Boksclub De Bilt verder floreren!

Boris van der Vorst,

Voorzitter Nederlandse Boksbond