Een boksavondje Amsterdamse branie

Op het complex Borchland onder de rook van de Johan Cruijff Arena werd een bijzonder sfeervolle boksavond georganiseerd door Ilona Lenten met haar Kops crew.
Combikaarten waren er te koop; lekker eten en dan boksen kijken. Gewoon lekker genieten van een Amsterdamse avond door een losse kaart te kopen kon natuurlijk ook. Het eten was goed en verzorgd, de partijen spannend en van tijd tot tijd spijkerhard.
Een aantal werden vroegtijdig beslist en natuurlijk ging het publiek erachter staan en kwam in extase. Bij een aantal partijen was de zaal echt in twee kampen verdeeld en ging het zowel in de ring als daarbuiten hard tegen hard. In de goede zin natuurlijk zoals dat eigenlijk altijd gaat bij het boksen.
Lekkere Amsterdamse humor met een beetje sarcasme was het publiek niet vreemd.
Een paar prachtige uitschieters om zeker even te noemen waren de partij tussen Verena Verloop en Lisa de Vilder. Verena was op dreef en Lisa maakte haar comeback. De dames knalde erin en het werd een mooie strijd. Een junioren partij tussen Drani Daku van Anda Boxing en Fashid Bos was een lust voor het oog, beide boksers lieten zien dat ze complete boksers zijn en hard willen werken. De Brusselse bokser Mahamed Jalifi was met kop en schouders de mooiste technische boksers en pakte niet alleen zijn wedstrijd maar ook zeer verdien de stijlprijs.
Al met al is er nu ook in Amsterdam weer een mooi evenement wat voortzetting verdient. Stiekum kijkt Ilona alweer uit naar de volgende versie van “het Amsterdams Boksgala”.

Alex van Klooster