DUNAR EN BRAAD WERKEN EEN SCHEIDSRECHTERS MARATHON AF IN DENEMARKEN

De AIBA scheidsrechters Cem Dunar en René Braad werkte op 13 en 14 oktober een scheidsrechters marathon af tijdens de HSK BOX CUP in Denemarken. Het betrof hier een bokstoernooi voor alle categorieën boksers uit Denemarken, Finland, Zweden, Noorwegen, Duitsland, Engeland, Ierland en Nederland. In het totaal schreven er meer dan 250 boksers zich in voor dit toernooi. Dit toernooi wordt gekenmerkt door een perfecte organisatie, betaalbare missie en enorme teamgeest door het gezamenlijk slapen van de verschillende teams en boksverenigingen.

Dit toernooi werd ook direct ontdekt door de nieuwe trainer/coaches welke net de trainer/coach opleiding Nederlandse Boksbond hadden afgerond. Ook voor jonge nog onervaren boksers of met weinig buitenland ervaring kan hier prima en veilig ervaring worden opgedaan.

Het arbitrage team werd zaterdag om 09.00 uur kort maar duidelijk voorgesproken en ingedeeld in twee teams. Cem startte in ring 1 en René startte in ring 2 en om 10.00 uur ging de gong voor de eerste ronde van de eerste partij. Met een paar korte pauzes en een degelijke lunch en diner stapte beide rond 01.45 uur weer uit de ring. In het totaal begeleide René 7 partijen en berechte 46 partijen als jurylid. Cem begeleide en berechte een gelijk aantal partijen. Maar het arbitrage team was nog niet klaar, snel naar het hotel en tandenpoetsen en je klaar maken voor de volgende dag. Wederom stonden er 34 partijen gepland en om 09.00 uur klonk weer de gong voor de eerste ronde van de eerste partij.

Na deze marathon van wedstrijden kan je maar één ding opmaken, ‘je moet echt gek zijn van dit spelletje en deze sport’ om dit vol te houden. Maar beide kijken terug op weer een mooie ervaring en een fantastisch avontuur.

De scheidsrechtercommissie en de commissie opleidingen zijn nog steeds op zoek naar kandidaten voor de SR/J opleiding. Dus ben je gek van het spelletje en ben je avontuurlijk aangelegd meld je dan aan bij ons bondsbureau.

Cem Dunar en René Braad.