Druk bezochte jaarkeuringen van Zuid bij Boxing University

Zaterdag 6 januari stond er voor district Zuid van de Nederlandse Boksbond een centrale training op het programma met Team Boxing University als gastheer. Naast de centrale training kon men gebruik maken van de mogelijkheid om de medische jaarkeuring voor het sportjaar 2018 af te laten tekenen. De bondsdokter Dr. Bouten was aanwezig om dit te verzorgen. In een paar uur wist dr. Bouten bijna 50 boksers van een nieuwe jaarkeuring te voorzien. Elke bokser bleek fit en “fight ready” te zijn en iedereen kwam glansrijk door de test heen. Wat betreft dr. Bouten kan de competitie zonder medische problemen beginnen.

Alle boksers konden hun “Skills and Drills” tijdens de trainingen testen. Waar sta ik met mijn conditie? Hoe scherp ben ik? Ben ik mentaal waar ik wil zijn? Deze vragen werden voor de boksers beantwoord tijdens de verschillende sparringsessies met boksers van andere verenigingen. Waardevol? Jazeker!

+/- 60 boksers gingen met elkaar de vriendschappelijke strijd aan in de sparringsessies. Zo vaak komt het niet voor dat verenigingen hun handen in elkaar slaan en gebruik maken van elkaars kracht. De samenwerking tussen de boksers en trainers was een prettige ervaring en een positieve constatering. Ondanks dat het verschil in gewicht en ervaring tussen de boksers benaderde men elkaar met respect en liet men elkaar boksen naar de mogelijkheden binnen het spel.

Team Boxing University dankt iedereen voor zijn bijdrage en wensen alle boksers veel succes in het jaar 2018.