Donny Westendiep redt de eer voor Windmill team in Appingendam

Zaterdag 10 december al vroeg vertrokken om op tijd in Appingedam te zijn bij het boksgala in de lokale sporthal die voor de gelegenheid was omgebouwd tot een ware bokstempel. Ik zat samen met Nouchka Fontijn, Abdul Fkiri, Lauren Hooff en Janne vd Pas aan een prominente VIP tafel om vandaar uit goed zicht te hebben op de ring. Voor de pauze mooie partijen gezien, met een goede come back van Anouk Echtheld nadat ze 9 maanden geleden moeder werd van een prachtige zoon.
Na de pauze was het tijd voor de NRW liga finale. Na een aantal flitsende partijen stond het Windmill team bij de start van de laatste partij achter met 3-4. Donny Westendiep, de local hero, moest de eer redden. Na een heroïsche strijd waarbij het publiek op de banken stond, trok hij aan het langste eind. 4-4 werd de eindstand van de ontmoeting. Net niet genoeg voor de eind overwinning in de Duitse competitie van dit seizoen. Delano James kreeg de verdiende Thijs Koops stijlprijs uitgereikt. 

Een dag later weer tijdig vertrokken naar Assen om daar de laatste nationale jeugddag bij te wonen van dit jaar bij boksvereniging Asen. Ook hier een volle bak aan publiek en een grote opkomst van jonge boksertjes met ambitie. Er waren vele personen aanwezig die ook in Appingedam  de “Passie voor Boksen” uitdroegen. Al met al een mooi boksfeestje met vijftien partijen. Het jeugdboksen leeft weer. Moe maar voldaan ben ik huiswaarts gekeerd na een geweldig boksweekend. 
Op naar het laatste geweldige evenement van dit kalenderjaar: het Kerstboksgala in Ahoy Rotterdam op donderdag 22 december. 
Tot dan! 
Alex van Klooster
Voorzitter W&E 

Uitslagen Windmill vs Colonia

60 kg Windmill Abdul Alshawa vs Colonia Younus Zaarra WOP Zaara

64 kg Windmill Aito Koster vs Colonia Morad Mollenbeck WOP Mollenbeck

69 kg Windmill Ferenc Soepboer vs Colonia Anis Toemi WOP Toemi

69 kg Windmill Moustapha Amadu vs Colonia Doscha Israilov WOP Amadu

69 kg Windmill Delano James vs Colonia Wladimir Fruhsorger WOP James

75 kg Windmill Vladislav Jaskhul vs Colonia Markus Liefers WOP Jaskhul

81 kg Windmill Quijrijn Kroese vs Colonia Jason Quansah WOP Quansah

91 kg Windmill Donny Westerdiep vs Colonia Michael Malizewski WOP Westerdiep

4:4 uitslag Appingedam 

Windmill Vice Meister Oberliga seizoen 2016