DJOKIC EN KORVING VOEREN PLOEG VAN 8 MAN AAN

Onder aanvoering van de kanshebbers Wouter Djokic en Roy Korving heeft zich gisteren de omvangrijke Nederlandse boksploeg gepresenteerd bij het Van der Valk hotel in Ridderkerk, die komende week gaat deelnemen aan het European Youth Boxing Championships 2013 in het Topsportcentrum Rotterdam. Het is uiteindelijk de grootste Nederlandse afvaardiging sinds mensenheugnis geworden waarin de nieuwe bondscoach Nigel Davies na het afwerken van een fulltime programma van enkele maanden duidelijk de hand heeft gehad. Liefst acht klassen zijn bezet door de Papendal-boys.

Waddinxvener Roy Korving was het meest uitgesproken. ,,Ik leef al maanden naar het EK voor de jeugd toe.’’ Wouter Djokic hield zich wat meer op de vlakte maar vergis u niet na zijn recente successen op buitenlandse toernooien is hij zeker net zo gebrand op een goed resultaat. Technische directeur Louis Wijdenbosch zag met genoegen dat alle deelnemers zich de laatste maanden conditiioneel sterk hebben verbeterd. ,,Je mag geen medaille-kansen verwachten van vele van deze knapen. Maar het begin is er.’’

Met deze opmerking doelen Wijdenbosch en ook Nigel Davies op het nieuwe technische beleid van de boksbond, gesteund door het NOCNSF. Na Barcelona 1992 wordt het weer eens tijd dat een Nederlandse ploeg afreist richting de Spelen in Rio de Janeiro 2016. Alle registers worden daarvoor opengetrokken. Vanaf maandag as weet de bokswereld meer. Dan vindt de loting in de ochtenduren plaats en gaan de wedstrijden smiddags om 14 uur beginnen. Zes dagen lang!
Hans de Bruijn

Toernooidirecteur EYBC

0655342277