Districtstraining bij Golden Gloves voor herhaling vatbaar

Afgelopen zaterdag 8 september heeft in Eindhoven een drukbezochte en succesvolle districtstraining voor jeugd, junioren en elite boksers plaatsgevonden. Plaats van handeling was Sportcentrum Sportvision, de thuishaven van de Eindhovense boksclub The Golden Gloves.

De organisatie en uitvoering was in handen van Golden Gloves trainer/coach Maurice van den Heuvel en trainer/coach in opleiding Patrick Mesters. Doel van de training was gevorderde boksers en aankomend wedstrijdboksers de gelegenheid te geven zich in een competitieve omgeving met boksers van andere scholen te meten. Voor sommige een ideale voorbereiding op hun (eerste) wedstrijd, voor anderen vooral een meetpunt om te zien waar ze als bokser staan.

De ochtend startte om 9.30 uur met een training voor boksers tot 17 jaar. Maar liefst 36 jeugdige deelnemers van zo’n 10 boksscholen namen hieraan deel. Vanaf 11.00 uur betraden de elite boksers de boksring en boksvloer. Ook deze groep was met 30 deelnemers, eveneens afkomstig van een 10-tal boksscholen van binnen en buiten de regio, ruim vertegenwoordigd.

De training startte voor beide groepen met een korte, dynamische warming up waarin naar Cubaans voorbeeld vooral veel verplaatsen en bewegen centraal stond. Ter voorbereiding op de sparringssessies volgden vervolgens een aantal ‘opwarmrondes’ met snelle en reactieve stootcombinaties. De kern van de training bestond uit sparringsessies die methodisch werden opgebouwd. Met opdrachtgericht sparren konden wisselende tegenstanders elkaar de eerste ronde aftasten en aan elkaar wennen. In de ronden daarna was het vervolgens vrij sparren.

De deelnemende boksers en de aanwezige trainers/coaches waren unaniem erg enthousiast over de opzet en organisatie van deze training. Zeker omdat aankomende wedstrijdboksers voor of na de training bij dokter Ger Bouten direct hun noodzakelijke jaarkeuring konden regelen.

Behalve voor de boksers bleek de training ook nog eens een prima platform voor de onderlinge contacten tussen trainers en boksscholen. Al met al een bijzonder succesvolle trainingsdag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Maurice van den Heuvel