DEN HAAG BUNDELT KRACHT IN MOOI BOKSGALA

Het eerste evenement van de samengebundelde krachten Team Prins en sportcentrum Nicolaas is een waar succes geworden . Met een 11 tal internationale partijen een volwaardig boksprogramma. Omdat Vincent Stikkolorum en Rene Prins de zelfde visie hebben op de bokssport hebben zij de handen ineen geslagen. Wij willen van Den Haag en omstreken weer een boksstad maken. Vincent van sportcentrum Nicolaas heeft de accomodatie met een olympische wedstrijdring en Rene heeft de contacten om de boksers aan elkaar te matchen. Met in het totaal 19 bokspartijen waarvan 8 A/klassers werd het een waar spektakel .
Uitblinkers waren Mehmet Demir die een technisch harde partij bokste tegen Ryan Frost uit Engeland. De volle drie ronden geconcentreerd boksen van Mehmet met keiharde series. Mehmet terecht winnaar.
Tony Jas bokste tegen de Duits junioren kampioen Anthony Stefan. Tony is bezig met een goede reeks na overwinningen op de Iers kampioen en het winnen van de Oostsee Pocal in Duitsland in de cadetten klasse. Tony is nu junior en pakte de Duits junioren kampioen direct aan en liet deze niet meer met rust. Gevolg was dat de Duitser hier geen antwoord op had en werd weggeklast. Tony dik winnaar op punten .
Nabil tyson Haryouli maakte zijn reputatie waar door nu door K.O in de derde ronde van P.A Cripps uit Engeland te winnen. Cripps is geen onbekende en versloeg eerder Sammy Wagensveld en in juni van 2013 Nabil. Een revance voor Nabil , in de eerste ronde bokste Nabil foutloos sloot aan en plaatste mooie serie stoten. Cripps die een meester verplaatser is had hier geen antwoord op. In de tweede ronde was de concentratie van Nabiel even weg en vocht hij met zijn hart in plaats van zijn verstand. Dit levert spectaculair boksen op maar brengt ook gevaar met zich mee. De derde ronde herpakte Nabil zich en ging verder zoals in de eerste ronde. een loepzuivere rechtse cross op de kin van Cripps. Winnaar door K.O.
Aiito Koster bokste tegen de drievoudig Duits Kampioen Alexander Koblenko. Dit deed hij netjes maar de Duitser liet zien waarom hij Duits kampioen is. Koblenko was net iets meer aan het werk en nam goed over. Aiito Koster is een goede jonge bokser waar we in de toekomst nog veel van gaan horen.
Remco Hofstede bokste tegen de geroutineerde Duitser Soufin Touba en maakte er een mooie spectaculaire partij van wat het publiek duidelijk waardeerde . Remco liet zien waarom hij A-klasser is en won overtuigend.
Een nederlands onderonsje tussen Angus Smaloer en Sammy Wagensveld resulteerde in een technisch mooi gevecht waar het voordeel naar Sammy ging.
Noemenswaardig was het optreden van Carlo Klouwen uit Assen tegen de Engelsman Fazier Mann. De Engelsman had een knappe lijst met 7 gebokst en 6 gewonnen. Hier was Carlo niet van onder de indruk en liet zien wie zijn voorbeeld is. Ben Tingen handen hoog en aanvallen. Dit werkte dusdanig dat Carlo na drie ronden als winnar werd uitgeroepen.
Frank van den Broek en Hendrick vander Vaart boksten voor de derde keer tegen elkaar. In een hard gevecht tussen twee jonge boksers met het hart op de juiste plek werd Frank als winnaar uitgeroepen,
Nikita Dobber A-klasse tegen Michaela Helmazova was een dames partij waar veel heren nog een voorbeeld aan kunnen nemen. 4×2 minuten spectaculair boksen met slagwisselingen over en weer. De winnaar Michaela .
Al met al een mooie boksmiddag in Rijswijk.
Rene Prins