Delano James beste bokser bij Dolomieten Cup

Nederlands team/Rotterdam Boxing op internationaal tournooi bij Dolomieten Cup 2015 Lienz, Oostenrijk.

Woensdag middag 21 oktober vertrokken we met 4 boksers, 2 trainers en een Scheidsrechter naar Lienz, (1096 km) met een tussenstop in Frankfurt.

De aankomst op donderdag was hartelijk en we werden ontvangen in een prima hotel in het prachtige stadje Lienz. In de avond een korte wedstrijdvoorbereiding gedaan en even gewogen. Iedereen was prima op gewicht en ook fit.

Vrijdagochtend de weging en keuring met deelnemende landen Oostenrijk,Duitsland,Kroatie,Hungarije,Italie en Nederland.

Al snel werd  duidelijk dat niet alle gewichtsklassen bezet gingen worden in een poule van 4. Rex en Artjom zaten in een poule van 3 boksers. Delano en Felix in een poule van 4.

‘s  Avonds beet  Rex Meyer het spits af met een partij tegen de ervaren Hongaar Marton Voros. Hij was deelnemer EK 2014 Sofia en is Hongaars kampioen.

Gelijk opgaande wedstrijd waarin beiden boksers niet voor elkaar onder deden. Sterk begin van de Hongaar maar Rex kon goed mee komen. De tweede ronde pakte Rex zijn punten en de wedstrijd kantelde.

Met een uitslag van 1-2 verloor hij nipt de wedstrijd.

Felix Jordan stond tegenover de Oostenrijkse thuisbokser Marcel Rumpler. Met dominant boksen en gebruik makend van zijn lengte won hij de ½ finale met 3-0.

Delano James bokste tegen de zeer ervaren Hongaar Bernard Barsony. Deze eindigde vorig jaar op het jeugd WK als 5de  en bokste meer dan 120 wedstrijden.

Delano begon sterk met direct veel druk  en maakte vooral bij het lijf aan lijf gevecht sterke acties. Dit resulteerde in een mooie overwinning : 1-2.

Artjom  Kasparian bokste als laatste tegen de Oostenrijkse favoriet Edin Avdic.Een zeer spannende en harde partij van 2 fysieke boksers. Helaas verloor Artjom met 1-2 maar dit had ook zomaar andersom kunnen zijn. Nadat hij de ring was uitgestapt kreeg hij een waanzinnig applaus van het Oostenrijkse publiek.Wat een spannende wedstrijd was dit.

Dan zaterdag de 22 okt de finales:

Rex’  tegenstander werd afgekeurd door de arts en zodoende werd Rex beloond met een bronzen medaille.

Felix bokste tegen de fysiek sterke Duitser Manuel Jorde.  Felix nam direct intiatief en werkte goed met zijn voorhand. Twee rondes lang domineerde Felix .Alleen de laatste ronde werd het nog even spannend toen de Duitser er een slot offencief tegenaan gooide.

Maar met weinig effect:  Felix scoorde goud met een overwinning van 3-0.

De laatste partij was voor  Delano. De Oostenrijker, die een dag ervoor Kroatie versloeg stond nu klaar om Delano met Zilver naar huis te sturen.

Maar wat een wereldpartij zette Delano daar neer. Hij heeft  veel goede momenten , maar er zijn ook  punten  om aan te werken.

Deze overwinning met 3-0 tegen de Oostenrijkse thuisbokser was een van die mooie momenten. Volkomen terecht werd Delano dan ook uitgeroepen als “beste bokser van het toernooi”.

Nederland eindigde als tweede achter het thuisland Oostenrijk. Een absoluut goede prestatie voor deze jonge ploeg.

Dank aan Cem Dunar die de Nederlandse delegatie compleet maakte en vrijwel altijd goed zat met zijn jurering.

Evenals Robert Nokhai voor zijn grote betrokkenheid en prima voorbereiding met deze jongens.

We zijn vooral ontzettend trots op deze jonge jongens die nu rustig internationaal stappen kunnen gaan maken. We moesten toch maar aantreden tegen veel  meer ervaren boksers. De uitdaging is:  Sterke toernooien opzoeken en vooral ervaring opdoen  in Internationale wedstrijden.