Deel 2: Jurgen Kyas nieuwe vicepresident EUBC op congres in Italie

Voorzitter Boris van der Vorst neemt als afgevaardigde van de Nederlandse boksbond deel aan het congres van de Europese boksfederatie (EUBC) in Assisi. Iets wat in jaren niet is gebeurd en het doel is om beter aansluiting te zoeken bij de interessante, internationale ontwikkelingen in onze sport.

Goede buur is beter dan een verre vriend!

Met alle recente veranderingen en ontwikkelingen binnen de bokssport wil de EUBC het voortouw nemen om de nationale bonden van een handboek te voorzien. In dat handboek worden dan de volgende zaken toegelicht voor nationale implementatie:
– wedstrijdkalender en aanvragen organisatie internationale AIBA toernooien (in mei jaar vooraf);
– biddingsprocedures die nu vrij complex zijn;
– eventorganisatie;
– gebruik van logo en televisierechten;
– website en social media;
– check achtergrond boksers.
Wu met presentjes van Boris van der Vorst
Op foto president Wu met enkele medewerkers
die zich aangenaam lieten verrassen door de
presentjes van voorzitter Boris van der Vorst.

Dat handboek is natuurlijk erg bruikbaar en nuttig. Nog beter is het overleg dat ik gisteren met de Duitse delegatie heb gevoerd over samenwerking. De Duitsers hebben een stevige organisatie neergezet en hebben concrete ondersteuning aangeboden op het gebied van sponsoring en televisie, introductie APB, licentieprogramma voor bokstrainers op fitnessclubs, groot AIBA event in Nederland en Nederlandse kandidaten voor AIBA commissies.
Van belang is ook de Duitse toezegging om samen op te trekken voor sterrencursussen voor scheidsrechters, juryleden en trainers, trainingskampen op Papendal en Hennef en last but not least een gezamenlijk damesequipe in te schrijven voor de Women’s Cup in 2016.

Vandaag is de sympathieke Duitse kandidaat Jurgen Kyas (zie foto met Boris van der Vorst) in de eerste ronde gekozen als de nieuwe vicepresident van de EUBC. Gelet op de pensioneringsplannen van Franco Falcinelli kan dat grote implicaties krijgen. Als tweede vice-president is de Russische kandidaat Vladimir Tebekin gekozen. Oost en west dus beiden goed vertegenwoordigd.