De spanning voor het NK neemt toe

De spanning loopt op nu de wedstrijdprogramma’s voor het NK op zaterdag 13 mei (voorronden), zaterdag 20 mei (halve finales en B-finales) en zondag 21 mei (A- en B-finales) in het Topsportcentrum Rotterdam zijn gepubliceerd. Iedereen weet waar hij aan toe is en dat geeft weer een extra dimensie aan de training voor de nationale titelstrijd. Men is altijd nieuwsgierig hoe de gedeeltelijke loting eruit komt te zien en welke opeenvolgende tegenstanders je kunt treffen. In de meeste klassen zijn de favoriete boksers uit elkaar geplaatst, zodat op weg naar de finale wellicht een verrassing mogelijk is. Dat maakt het NK ook zo boeiend.
Een keer per jaar krijgt iedere ambitieuze wedstrijdbokser de kans zich te onderscheiden in een deelnemersveld dat tot de beste van Nederland behoort. Wie er dan staat en opvalt, ziet zich later wellicht terug in de nationale selectie, wordt toegevoegd aan bijvoorbeeld het Windmill-team of aan een van de twee vertegenwoordigende ploegen in oktober voor het internationale toernooi om de Eindhoven Box Cup.
De sporters leven al geruime tijd naar het NK toe en dat bleek vorig jaar in het bijzonder in de partij van Enrico Lacruz tegen Romano Marengo. Ongelooflijk wat een spirit kwam er los in die wedstrijd. Zij gingen tot het uiterste en zorgden voor een van de mooiste wedstrijden van de avond. Het publiek genoot.
De organisatie heeft het volste vertrouwen dat Enrico Lacruz, Peter Mullenberg, Roy Korving, de Olympische zilveren medaillewinnares Nouchka Fontijn en anderen voor nieuwe hoogtepunten zullen zorgen. Temeer omdat het evenement in een nieuw jasje wordt gestoken. Met volgshots, lichteffecten, entertainment en vele genodigden uit de sport- en zakenwereld. Ook wordt de algemene ledenvergadering op zaterdag 20 mei aan het NK gekoppeld.

Hans de Bruijn