De Nederlandse Boksbond gaat ervoor in 2016!

Het bestuur van de Boksbond wenst iedereen een goed 2016. In 2015 is boksend Nederland weer steviger op de kaart gezet door prima prestaties van Nederlandse boksers en door nieuwe initiatieven. De Nederlandse Boksbond wordt dan ook weer als een volwaardige, energieke organisatie gezien, zo bleek uit het Kerst Boksgala, op 21 december in Ahoy (fraai live in beeld gebracht door Ziggo). Op de receptie waren veel prominente personen uit de landelijke sportwereld present. En er moeten telkens weer nieuwe initiatieven komen. Zoals de eerste nationale boksdag, op zaterdag 9 januari, wanneer verenigingen zichzelf dan op de kaart kunnen zetten.

We mogen trots zijn op een bond met veel ambitie. Er is al het nodige geschreven over de plannen in voorbereiding – daarover zullen we niet hebben in deze nieuwjaarswens – en bestuur en directie gaan daar hard mee aan de slag. Sportieve prestaties moeten daarbij de wind in onze zeilen vormen. Ons toekomstperspectief kent hopelijk ook olympisch succes, met kanjers als Nouchka Fontijn, Peter Mullenburg, Roy Korving en Enrico la Cruz in de frontlinie. Zij kunnen 2016 bekronen. 

Voor de financiering kunnen we niet alleen op de sportkoepel NOC NSF leunen, want de ontwikkelingen dwingen dan tot bezuiniging. Hopelijk lukt het de Nederlandse Boksbond om extra financiële bronnen aan te boren. Dat wordt heel erg belangrijk in 2016.

We moeten het met z’n allen doen – teamwork! – en daarom willen we voor nu de aandacht vestigen op de officials, die er telkens voor zorgen dat wedstrijden georganiseerd kunnen worden. Bedankt en we rekenen voor 2016 weer op jullie!

Namens bestuur en directie,

Boris van der Vorst,

Voorzitter Nederlandse Boksbond