DE MEMORIAL VAN DELFZIJL WAS WEER EEN EERBETOON AAN WIM GERLACH

De belangstelling van de rest van Nederland was echter gering

Zaterdagavond 15 december was het weer zover. Aanvankelijk zou het gala begin december plaatsvinden maar de boksvereniging Delfzijl bleek bereid de eerder aangekondigde Wim Gerlach Memorial twee weken uit te stellen ten behoeve van de all-in kampioenschappen van Nederland waarvoor geen andere data in Rotterdam beschikbaar waren. De Boksbond heeft die medewerking zeer gewaardeerd. Door de recordaantal deelnemers aan het NK en het streven van technisch directeur Louis Wijdenbosch na de succesvolle talentendagen om de nieuwkomers aan veel wedstrijden te laten deelnemen werd verwacht dat de boksvereniging in het nooderlijkste puntje van Nederland zou profiteren van de recente opleving. Wie hogerop wil moet beschikken over een (topsport-)ambitie en na hun eerste ringervaring weer snel een wedstrijd aan te nemen. Het nieuwe beleid is daarop afgestemd. Geregeld boksen is een vereiste. Maar de belangstelling van de boksers voor Delfzijl viel tegen, net als trouwens op dezelfde avond bij een wedstrijd in Breda. Gelukkig waren er nog voldoende Duitse boksers aanwezig, anders had de boksavond afgelast moeten worden.

,,Elk jaar hebben we deelnemers uit alle delen van Nederland’’, aldus Dick Zwiers. ,,Maar dit keer was de belangstelling gering. Het kan ook niet hebben gelegen aan concurrentie van de wedstrijd in Breda want men kampte daar met hetzelfde probleem.’’. Ook Utrechter Ingmar Verbon deed de afgelopen week zijn best om boksers voor Delfzijl te interesseren. Uiteindelijk had Dick Zwiers de indruk dat de meeste deelnemers na het NK ervan uitgingen: het seizoen zit erop. We doen niets meer. De commissie wedstrijden en evenementen zal voor volgend jaar bekijken in hoeverre de kalender aangepast moet worden

Al met al eindigde de Wim Gerlach Memorial in een geslaagd evenement. De opkomst van de 326 toeschouwers stemde net als andere jaren naar volle tevredenheid, de organisatie was in vertrouwde handen en de partijen waren van een behoorlijk niveau. Men had alleen liever een programma met wat meer A-partijen gehad.

De uitslagen:

Scholieren

43 kg
Luuk Olthuis
bv assen
3×1
Erik Faber
Ibbenbüren
Faber w.o.p.

scholieren

52 kg
A. v.Rijszen
Frisia L.ard
3×1
Lisa Katier
Vreden D
Katier w.o.p.

Cadet C kl
hz 81 kg
M.Hazenberg
bv delfzijl
3×1,5
Velat Yildiz
Papenburg
Hazenberg w.o.p.

elite A klasse

welter 69 kg
Thomas Waalkes
BV Norden
3×2
Margat Warschanjan
Norden D
Waschanjan wint door opgave

elite C klasse

64 kg
Nawed Elias
Verbon Utr.
3×2
Sergej Gessler
Vreden D
Elias w.o.p.

jeugd B-kl

69 kg
Jilles Bijlstra
De Waldhoek
3×3
Emal Amarkill
Norden D
Bijlstra w.o.p.

Pauze

elite C-kl

81 kg
Mehdi Laouji
Verbon Utr.
3×2
B. Campolat
Papenburg
Laouji w.o.p.

Jeugd C-kl

81 kg
Nino Tingen
BV Assen
3×2
Maik Kara
BV Norden
Kara w.o.p.

elite N

75 kg
Gursl. Martina
Delfzijl
3×2
Adrian Vogel
Papenburg
Martina wint d. RSC in 2e ronde

elite N

60 kg
Henk Wielinga
BT Assen
3×2
Naim-ElHaidag
BV Assen
Wielinga w.o.p.

Junior N

69 kg
Ger Kerbof
Appingedam
3×2
Tim Oosterhof
BV Assen
Kerbof w.o.p.

elite N

69 kg
Marco Tent
BT Assen
3×2
Kayhan Güner
BV Emmen
Tent wint door diskw. Van Güner

elite B-kl

81 kg
Ben Tingen
BV Assen
3×3
Felis Buismann
BV Norden
Tingen w.o.p.