Dagje uit Boris van der Vorst bij EUBC-voorzitter Falcinelli

Om als Nederlandse boksbond weer aanzien te krijgen en allerlei actuele zaken te bespreken, heeft voorzitter Boris van der Vorst een dag van zijn vakantie in Italie opgeofferd om een bezoek te brengen aan Franco Falcinelli. De hoogste baas van de Europese boksfederatie (EUBC) ontving hem met alle egards in zijn woonplaats Assisi en waardeerde het extra initiatief enorm.

Falcinelli nam ruim de tijd om de aangekaarte kwesties toe te lichten en te verduidelijken en zegde toe waar nodig de helpende hand te zullen bieden. Het bezoek was niet alleen in dat opzicht van grote waarde en vooral nuttig. De EUBC en trouwens ook de AIBA (wereldbond) erkennen de Nederlandse boksbond steeds meer als een lid met een bijzonder grote belangstelling voor de internationale ontwikkelingen. Dat komt het lobby-werk voor uiteenlopende zaken alleen maar ten goede. Ook gaan deuren open, die anders gesloten blijven, bij AIBA Pro Boxing (profs), World Series of Boxing (semi-profs) en International Boxing Association (amateurs)

Er werd o.a. in dat verband gesproken over het Olympisch testevent in december in Rio de Janeiro, waaraan Nouchka Fontijn en Peter Mullenberg mede op verzoek van NOC willen deelnemen, en er zal voor alle gewenste details contact worden opgenomen met Kristin Brinildsen, die verantwoordelijk voor deze excercitie is. Boris van der Vorst heeft nogmaals bepleit dat Nederland de organisatie van het EK dames 2016 ter hand wil nemen en het blijkt opnieuw dat de kans op een toewijzing groot is, hoewel Bulgarije zich ook verrassend kandidaat heeft gesteld. Dit land mag in 2015 al het Europese mannentoernooi organiseren en daarom lijkt het redelijk dat Nederland nu aan de beurt is. Als tenminste maar voor 10 augustus een intentieverklaring wordt afgegeven.

Falcinelli luisterde ook aandachtig naar de plannen om het veteranen-boksen en het White Collar Boxing in Nederland nieuw leven in te blazen en hij nam ook kennis van de interessante samenwerking met de fitnessketen Optisport. Stuk voor stuk projecten, die misschien wel eens als voorbeeld kunnen dienen voor de EUBC.

Kortom, zo kwamen nog veel meer zaken aan de orde waarmee de Nederlandse boksbond op korte termijn zijn voordeel kan doen.

Op de foto staat Franco Falcinelli.