Cursus Cubaans boksen van docent Jo de Vrieze

De intussen traditionele trainerscursus georganiseerd door Trainer/Coach Patrick Driessen van Boksvereniging Olympia ’75 Heerlen vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017 met als thema “HET BELANG VAN DE VERPLAATSINGSTECHNIEK PIVOTEREN IN DE BOKSSPORT”. Net zoals de vorige jaren is de belangstelling groot en worden naast Nederlandse ook Belgische, Duitse en Luxemburgse deelnemers verwacht bij Hoyers’ Gym in Heerlen.

Met slechts 11 miljoen inwoners is Cuba in de bokssport sinds 1968 onafgebroken een grote medaille-afnemer op WK’s (70-33-25) en Olympische Spelen (37-19-17). Door de jaren heen is er een eigen typische Cubaanse boksschool ontwikkelt die vooral bekend staat voor haar meesterlijke verplaatsingstechnieken waarmee boksers soepel overschakelen van defensieve naar offensieve acties (en vice versa) op de verschillende afstanden.

Gedurende beide dagen wordt door de docent Jo De Vrieze via theoretische ondersteuning, video-analyse en veel praktische oefeningen kennis uitgewisseld over één van die verplaatsingstechnieken nl. pivoteren. Deze techniek is van groot tactisch belang bij de ring-zone controle, het wegkomen uit de touw/hoek zone of het vasthouden van de tegenstrever in diezelfde touw/hoekzone en daarenboven ook zeer efficiënt als passieve en actieve verdediging.

Deelnamekosten (inclusief lunch en deelname-attest) voor beide opleidingsdagen bedragen €100.

Belangstellende trainers en atleten uit alle vechtsportdisciplines graag aanmelden bij Patrick Driessen via patrick-driessen@live.nl.

Lestijden op beide dagen van 10.00 tot 16.00 bij Hoyers-Gym, Einderstraat 46B in 6414 Heerlen (NL).

Met vriendelijke groeten,

Patrick Driessen Cursusverantwoordelijke