Cubaanse cursus Boksen op halve afstand bij Olympia’75

De door Trainer/Coach Patrick Driessen (Olympia ’75 Heerlen) jaarlijks georganiseerde trainerscursus zal dit jaar doorgaan op zaterdag 18 en zondag 19 augustus met als thema “HET BOKSEN OP DE HALVE AFSTAND”. De belangstelling voor dit initiatief stijgt jaar na jaar en ook deze keer worden wederom meerdere deelnemers uit de naaste buurlanden verwacht bij Hoyers’ Gym in Heerlen.
Nadat vorig jaar het Cubaanse nationale elite team op het WK in Hamburg het landenklassement op zijn naam schreef met 7 medailles (5-2-0) waren ze nadien in november voor het eerst te gast in Rotterdam. Dit waardevolle initiatief gaf de kans aan Nederlands’ beste boksatleten om in directe vorm kennis te maken met de typische Cubaanse boksstijl. Zowel de boksers, het trainerskader en het publiek was erg onder de indruk van het hoge niveau van dit kleine land en dat steeds weer opnieuw in staat is boksers van wereldformaat te ontwikkelen door een wetenschappelijk onderbouwde langetermijn trainingsysthematiek. Er werden banden gesmeed naar de toekomst toe die gunstig zijn voor de verdere ontwikkeling van het Nederlandse boksen. Door de sinds enkele jaren drastisch gewijzigde reglementering is het boksen op de halve afstand van veel grotere betekenis geworden. Om succesvol te zijn zal een bokser deze afstand perfect dienen te beheersen. Boksen op deze afstand is een veeleisende opgave. Het gevecht op deze afstand ontwikkelen vereist van de atleet een hoog technisch/tactisch niveau om offensieve en defensieve acties te combineren tegen de tegenaanvallen van de opponent. Tegenaanvallen van de tegenaanvallen. De realisatie van deze hoge actiefrequentie kan niet zonder een optimale fysische conditie, hoge bewegingssnelheid, een hoog reactie-en anticipatievermogen. Gedurende beide dagen zal door de docent Jo De Vrieze die sinds 14 jaar werkzaam is in Cuba bij de jeugdopleidingen kennis uitgewisseld worden over de basisprincipes van dit thema via theoretische ondersteuning, video-analyse en veel praktische oefeningen.
Deelnamekosten (inclusief lunch en deelname-attest) voor beide opleidingsdagen bedragen €100.
Belangstellende trainers en atleten uit alle vechtsportdisciplines graag aanmelden bij Patrick Driessen via patrick-driessen@live.nl.
Lestijden op beide dagen van 10.00 tot 16.00 bij Hoyers-Gym, Einderstraat 46B in 6414 Heerlen (NL).
Met vriendelijke groeten,
Patrick Driessen