Contracten bondscoach en directeur boksbond verlengd

Toekomst bokssport krijgt stevige basis. De bokssport heeft in de achterliggende jaren grote progressie doorgemaakt in Nederland, niet alleen met aansprekende internationale successen maar ook in de breedtesport. Het bestuur van de Nederlandse Boksbond is er in geslaagd om de contracten met bondscoach Hennie van Bemmel en directeur Peter Bonthuis te verlengen vanaf 1 januari 2017. Daarmee legt het bestuur een stevige basis voor de toekomst van de bokssport.

foto-01-12-16-14-10-03

Hennie van Bemmel en Peter Bonthuis tekenen het contract

Bij monde van voorzitter Boris van der Vorst laat het bestuur weten bijzonder verheugd te zijn dat bondscoach Van Bemmel niet is ingegaan op een aanbieding om coach in Duitsland te worden en nu gaat voor een samenwerking tot en met de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. Voor Hennie van Bemmel heeft de positieve ontwikkeling van het Nederlandse boks-topsportbeleid de doorslag gegeven. Zowel op sportief als organisatorisch vlak zijn er belangrijke stappen voorwaarts gezet, met als hoogtepunt de uitzending naar de Olympische Spelen in Rio 2016 en de daar behaalde resultaten.  De bond wil in 2020 opnieuw met een afvaardiging naar de Olympische Spelen in Tokyo. Hennie van Bemmel zal zich ook bezighouden met de verdere ontwikkeling van technisch kader voor de toekomst. Samen met directeur Peter Bonthuis, die ook de functie van technisch directeur behoudt, zal Van Bemmel verdere invulling geven aan het topsportprogramma van de Boksbond. Eén van de eerste gesprekken zal worden gevoerd met bokscoach Abdul Fkiri om ook met hem een verbintenis voor langere tijd aan te gaan. Zowel de Boksbond als NOC*NSF zullen hun investeringen in het programma verhogen.

Het bestuur van de Boksbond ziet in directeur Bonthuis ook een cruciale speler als het gaat om de optimale samenwerking met NOC*NSF en de verdere ontwikkelingen op het gebied van boksen als breedtesport. Zelf ontleent Bonthuis aan de prettige samenwerking met het bestuur een stimulans om zich de komende jaren te blijven inzetten voor de bokssport in Nederland.