Chelsey Heijnen en Cas van Peer veroveren goud in Thüringen

Afgelopen donderdag zijn de boksers van Aleco Boksacedemie/ Highschool of Boxing op pad gegaan naar het Duitse Bad Blankenburg (Thüringen). De begeleiding bestond uit coach Waleed Shekho en teamleider Mike Jongmans. 

Na de loting moesten een aantal boksers direct de andere dag aan de bak voor de kwartfinale daar er vele boksers in de poule en klasse zaten. Willem Jongmans (jeugd 69) won zijn kwartfinale partij netjes boksend met 3-0 van de Deen Holmegaard. Tygo Matthijssen (Jeugd-52) bokste direct op vrijdag de halve finale tegen Goman een sterke bokser die  een maatje te groot bleek. Cas van Peer bokste de kwartfinale tegen de voormalig Tractor Schwerin winnaar en NRW kampioen 2016, Sabelfeld. Cas won deze partij overtuigend. 

Op zaterdag vonden de halve finales plaats. Luuk Elzinga (jun-60) verloor helaas zijn halve finalepartij. Hij heeft gestreden als een leeuw. De ervaring van de tegenstander was doorslaggevend. Hij mag trots zijn op zijn prestatie. Cas van Peer won zijn halve finale partij van de Bulgaar Telnov. De tracklist van de Bulgaar was indrukwekkend 60 gebokst en 52 gewonnen maar daar had Cas geen last van, hij won duidelijke 3-0 overwinning.

De volgende halve finale was Willem Jongmans tegen Ali Dohier, Duits junioren/ jeugd kampioen 2015 en 2016. Willem verloor de partij maar bokste goed volgens het gameplan. De tegenstander was deze dag beter. Willem pakt dus brons. Daarna was de eerste finalepartij. Chelsey Heijnen was direct geloot in de finale. Het krachtsverschil met haar tegenstander was duidelijk . Zij pakte terecht “goud”. Klasse! Chelsey won tevens ook nog eens de prijs voor de beste dameswedstrijd dit toernooi.

Op zondag waren de finales van de heren. Cas van Peer trad in de finale aan tegen de Duitser Florian Laske. Hij bokste beheerst en was technisch en tactisch de ervaren Duitser de baas. Cas won ook zijn 3e en tevens finalepartij souverein met 3-0. Een mooie prestatie, chapeau! 

Al met al hebben de boksers en het begeleidingsteam van Aleco Boksacedemie/Highschool of Boxing goed gepresteerd.

Drie bronzen medailles en twee gouden plakken, daar mag je mee naar thuis komen.