Cas van Peer pakt zilver op Internationaal toernooi in Dublin Monkstown.

Van 1 t/m 3 Juli hebben Brandon Mullenberg, 69 kg van ABC Apeldoorn, Willem Jongmans, 69 kg, en Cas van Peer, 50 kg van Aleco Roosendaal, deelgenomen aan het internationale toernooi te Dublin Monkstown onder leiding van Waleed Shekho.

Het was een van de grootste jeugdtoernooien in Europa met maar liefst 806 boksers uit 19 landen die deelnamen in de leeftijd van 12 t/m 19 jaar in 4 ringen. De indeling van de wedstrijden op dit toernooi was op basis van leeftijd en niet op basis van A/B-klasse. Per gewichtsgroep waren er maximaal 8 boksers.

Donderdagavond was de weging en de medische keuring. Dit was goed georganiseerd en verliep snel. Vrijdag was helaas heel chaotisch verlopen, omdat de organisatie een storing had in het computersysteem waardoor de loting erg lang duurde. Tijdens de eerste wedstrijden ging de loting zelfs nog door.
Uiteindelijk moesten alle 3 boksers de kwartfinales boksen op vrijdag waar Cas van Peer als eerste de spits mocht afbijten. Hij won overtuigend van MCManus uit Manchester.
Daarna was Willem Jongmans aan de beurt. Hij heeft zijn partij verloren van de ervaren Engelsman Liam Grapes, maar hij heeft vooruitgaan laten zien in zijn bokstechniek.

Brandon Mullenberg was daarna aan de beurt tegen de Engelsman GEORGE LANDERS. In de ogen van het publiek en de organisatie zelf was hij heer en meester maar de partij ging helaas geheel tegen onze verwachting in naar de tegenstander. Dit werd ook mede veroorzaakt door de 3 Engelse juryleden.

Op zaterdag moest Cas van Peer de halve finale boksen tegen de Noord-Ier Nevin uit Belfast. Cas trok de pittige wedstrijd naar zich toe en won met split decision.

In de finale wachtte de Ierse kampioen uit 2014 en 2015, Doyle, op hem. De eerste twee ronde waren voor de ervaren Ier maar de 3e ronde voor Cas van Peer. Het was een technisch en tactisch hoogstaande finale waarbij Doyle liet zien dat hij meer ringervaring had.

De doelstelling was ervaring opdoen voor onze boksers op een internationaal toernooi en dat is gelukt.

Waleed Shekho