Cas van Peer bereikt finale Sven Lange toernooi

 


Hendrik van der Vaart en Cas van Peer hebben o.l.v. van coach Waleed Shekho deelgenomen aan het sterke internationale  4th Sven Lange toernooi bij BC Tractor Schwerin. De nationale selecties van Ierland, Denemarken, Frankrijk, Slovenië waren ook present.  

Hendrik van der Vaart werd helaas in de kwartfinale uitgeschakeld door  de kampioen van Beieren, Joshua Lederhofer, die later in dit toernooi ook de gouden medaille  en tevens de stijlprijs binnensleepte. Cas van Peer won zijn halve finale overduidelijk van de kampioen van Baden-Wurttemberg en bronzenmedaillist op de Duitse kampioenschappen, Marko Pavlovic. In de finale trof hij de meervoudig Duits “jeugd” kampioen Arian Cekicaj aan. 

Het werd in de uitverkochte Palmberg Arena een schitterende finale. Beide heren deden voor elkaar niet onder en de strijd ging gelijk op tot de laatste seconde. De jury koos uiteindelijk voor de bokser van BC Tractor Schwerin. HIjnipt. 

BC Tractor Schwerin heeft een rijk verleden in de boksgeschiedenis van het voormalige DDR. Deze club heeft oa 3 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille behaald op de Olympische spelen, 16 medailles op WK’s, 24 op EK’s kortom een echte bokscultuur. De medailles werden uitgereikt door olympisch kampioen Andreas Zulow (Seoul 1988) 

Al met al hebben coach Waleed Shekho, Hendrik van der Vaart en Cas van Peer hun visitekaartje afgegeven in Duitsland en is er ontzettend veel ervaring opgedaan.