Business boksgala in Bunnik nog perfecter

Soms vraag je je af: kan het nog beter. Nog mooier. Nog professioneler van opzet.  Dan twijfel je maar niet in het geval van de Fight Night van Bunnik. Ja, de BHG-groep van organisator Rob Peek toonde aan er elk jaar nog een schepje bovenop te kunnen doen. De vorige twee edities van het business boksgala voor Utrechtse ondernemers was een aanmoediging om door te gaan maar de ambitie van de derde Brecheisen-uitvoering benaderde de perfectie. In Studio A12, chique en stijlvol ingericht met een twintigtal VIP-tafels, begeleidden de twee trainers Eugene Sedney en Peter Zwezerijnen de boksers bij liefst twaalf partijen, waarvan het uitverkochte publiek met volle teugen genoot.  Ruim 600 man/ vrouw verdrongen zich op het balkon en bij de steile trap om vooral niets te hoeven missen van de zinderende partijen.

Het fun boksen is een onvervalste hype in Nederland aan het worden, enthousiast gepromoot door voorzitter Boris van der Vorst van de Nederlandse boksbond. BN’ers komen op de televisie in actie in de 7 delige serie Boxing Stááárs, de bartenders boksten in Schiedam om het kampioenschap van de Benelux en de gladiatoren aan de Maas deden ook hun best.  Kortom, het is hot, moet ook niet als een echte wedstrijdsport worden gezien en er is eigenlijk maar een winnaar: steeds meer publiciteit voor het boksen.

Allerlei zakenlui deden dé ervaring van hun leven op. Na een maandenlange training, meestal smorgens van 7 tot 8 uur met een extra inspanning voor de allerijversten, stapten ze – de een wat zenuwachtiger dan de ander – de ring in. Het moment supreme brak aan voor de lady of Justine, de pitbull en de puncher zoals sommigen vol branie hadden doorgegeven aan ringspeaker Ray Martin met de Pinky Blinderpet. Hij kreeg nog meer lachers op zijn hand toen hij met het motto niet lullen maar poetsen de vertegenwoordiger van het schoonmaakbedrijf aankondigde. Zo, in die ontspannen sfeer, ging het maar door. Er waren geen verliezers op deze avond. Met aan het eind van de partij maar een wens: een biertje graag op de afterparty.

 

De promotie voor het fun boksen gaat zelfs de grens over. Fraser Walker voorzitter van de Schotse boksbond, kwam overvliegen om te kijken of deze opzet met een strak protocol geschikt was om te promoten in zijn land.

 

Hans de Bruijn