BOXGALA GRONAU DK-NL-GE

Dankzij de goede contacten met Boxsportverein SIEGFRIED 26 Gronau E.V. konden we de interland Denemarken vs Duitsland aanvullen met onze waarde vaste Nederlandse boksers als voorbereiding op de NNK en ZNK. 11 A partijen gepland met deelname 7 Nederlandse boksers A.

Brandon Mullenberg ABCC vs Obaida Iraqui

Irakeese Deen ( deelnemer WK junioren en interland bokser Denemarken) 60 kg junioren. De tegenstander van Brandon kon buigen over een behoorlijke record en een 25 bokspartijen meer in zijn boekje. Brandon hield goed overzicht op deze typische counterbokser, eerste ronde gaf een gelijkopgaand beeld. De tweede ronde kwam de Deen enkele malen fel en onorthodox door waar Brandon even moeite mee had. Brandon zou met verplaatsen naar het midden van de ring deze wel op kunnen vangen, maar het tempo was te hoog. Deze ronde was voor de Deen. Derde ronde gaf eenzelfde beeld als de eerste, Brandon had deze ronde naar zich toe kunnen trekken maar de Deen clinchte heel slim en liet Brandon niet boksen, gewoon een kwestie van ringervaring. Winst 3-0 Iraqui

Stefan Djokic ABCC vs Emil Jorgensen Denemarken ( idem als hierboven)

63 kg junioren Tegenstander 2 kg zwaarder, ook een imposante belofte uit de Deense stal. Stefan bokste iets teveel achteruit de eerste ronde, maakte wel zijn treffers maar bij het nieuwe jurysysteem wordt dit niet echt gewaardeerd. Tweede ronde zocht Stefan wel meer de aanval maar was hij wat onzuiverder met zijn stoothand, daardoor kwam de Deen niet genoeg in de problemen om overtuigend de derde ronde in te gaan. Toch dachten wij dat het gelijk was, Stefan kreeg nu ook de opdracht om alles uit de kast te halen en met zijn boksstijl hier zijn voordeel uit te helen. De Deen maakte op ons indruk door ook Stefan niet te laten boksen. Ook hier speelde ringervaring een rol. Wel geld voor onze junioren dat ze geweldig partij hebben gegeven op dit gala. Winst 3-0 Jorgensen.

Max van der Pas Olympia Den Bosch vs Adam Bashanov

Tsjetsjeense Deen 75 kg elite. Om eens te voelen de eerste wedstrijd zonder kap en een gewichtklasse hoger vanwege het uitval van tegenstander 69 kg, was besloten om Max tegen deze zware jongen te laten boksen. Wetende dat Max zijn reflexen snel genoeg zijn en zijn ambitie uitspreekt leek ons dit ook verantwoord. Eerste ronde scoorde Max goed met simpele 1-2. Tweede ronde voert Max het tempo op en toont plotseling dat hij wil winnen. Makkelijk scorend hoofd lichaam hoofd. Derde ronde zoekt Max meer naar het lichaam en treft zuiver op de lever. 8 tellen rust voor Adam, dan is het zaak om goed uit te boksen en te laten zien dat de ring van jou is. Winst 3-0 Van der Pas.

Peter Mullenberg ABCC vs Martin Pedersen Denemarken 81 kg elite.

Zoals verwacht zette Peter gelijk stevig in, de Deen moest alles bijzetten om de eerste ronde er al niet uit te gaan. Tweede ronde speelde Peter met de Deen en liet hem geloven dat hij nog een kans kreeg, de laatste minuut volgde er weer een niet te tellen slagen wisseling van Peter zodat de Deen gered werd door de gong. Toch ging deze Deense kampioen van 2013 manmoedig de derde ronde in en toonde ook dat hij niet gekomen was om zich te laten afslachten, maar weer die laatste minuut. Respect voor Pederson. Winst 3-0 Mullenberg.

Wouter Djokic ABCC vs Patrick Holm Denemarken 69 kg jeugd.

Ook Wouter bokste een slimme eerste ronde, aftasten en dan bliksemsnel toeslaan met 1-2 combinatie. Tweede ronde gaf de Deen meer tegenstand maar door zijn arrogantie strafte Wouter dit direct af met goede combinatie hoofd-lichaam –hoofd. Derde ronde bokste Wouter zakelijk uit. Probeerde leuke doeltreffende nieuw combinaties uit. Wouter liet zien dat hij voorbereid is naar de overgang naar de Elite, dat is goed voor het Nederlands boksen. Winst 3-0 Djokic.

Ben Tingen Boksvereniging Assen vs Mike Adelholm Denemarken 81 kg elite.

Twee fysieke boksers die beide graag de eerste ronde er een einde aan maken. Fysiek kost dit teveel en is totaal niet nodig Ben. Na de eerste ronde was het voor ons niet duidelijk voor wie deze ronde was. Tweede ronde bouwde Ben meer op maar kwam niet trefzeker met zijn stoothand. Ben moest simpel boksen maar maakt combinaties die niet nodig zijn, doordat hij teveel hoeken wil geven en altijd doorslaat neemt hij onnodige risico’s op blessures. Gelukkig kwam er rust bij Ben en bokste hij een sublieme mooie derde ronde, daarin kon iedereen zien dat Ben geen rouwdouwer is maar een bokser. En een bokser die altijd klaar staat voor het team. Winst 2-1 Tingen.

Gokhan Gedik ABCC vs Jim Andreasen Denemarken 91+ elite.

Een eerste sterke ronde voor Gokhan, makkelijk scorend met 1-2 en goed verplaatsend bij tegendruk. Tweede ronde maakt ook Gokhan het zich moeilijk door mee te knokken met de Deen, gewoon stapje achteruit, verplaatsen en opnieuw je aanval inzetten dan kom je niet in de problemen. Deze ronde ging onzes inziens naar de Deen. Derde ronde geeft Gokhan de partij onnodig, nogmaals onnodig weg. Blijf gewoon boksen zoals het hoort, pak je punten en ga geen confrontaties aan. De betere bokser verliest. Winst 2-1 Andreasen Trainers: Hennie van Bemmel Jack Bos Gorhan Djokic Met vriendelijke groet, Teamleiders Erik Volmann Peter van der Pas