Boris van der Vorst krijgt hoge positie bij AIBA

Boris van der Vorst maakt snel promotie bij de wereldboksbond AIBA. De voorzitter van de Nederlandse boksbond is benaderd voor een hoge positie. Hij moet leiding gaan geven aan de commissie Marketing van de AIBA.
Boris van der Vorst heeft het verzoek enige tijd in beraad genomen en inmiddels geaccepteerd. De officiële aanstelling vindt plaats tijdens een congres van eind februari in India. AIBA president Ching-Kuo Wu legt uit wat de overwegingen zijn geweest om de Nederlander voor de belangrijke functie uit te nodigen. ,,Het bestuur van de AIBA vindt hem van alle kandidaten de meest geschikte figuur door zijn zakelijk inzicht en marketing ervaring’’.
De bokssport is de laatste jaren in beweging met allerlei nieuwe initiatieven (geen bokskappen meer, het oprichten van de World Series of Boxing en een profcompetitie) en de bedoeling is dat de marketing commissie van de AIBA, waarvan Boris van der Vorst voorzitter wordt, de commerciële mogelijkheden en televisie-exposure gaat vermarkten. Dat wordt een belangrijke speerpunt voor de komende jaren.
Boris van der Vorst werd eerder ook al benoemd tot president van de EUBC Fitness Commissie ,,Passion For Boxing’’ waarin allerlei activiteiten voor de breedtesport in Europa worden gecoördineerd.