Boris on tour: Bouwen aan een nieuwe bokstoekomst in Vught

Logo De Counter Vughtbb7fc6fc2a883b07581109770457a3b8 (2)

Na een succesvolle bokscarrière als amateur- en professional ging Jo van den Broek in 1978 training geven bij de Counter. De rasechte Bosschenaar, die uit de stal van Doorenbosch kwam, wilde op eigen benen staan en koos ervoor om te starten in het chiquere Vught, de geboorteplaats van zijn vrouw. Jo legde in Vught de basis voor een actieve ploeg wedstrijdsboksers waaronder illustere namen als Andre van den Oetelaar en John Emmen, gerenommeerde A-klassers. Bij zijn boksvereniging organiseerde hij in die jaren ook een aantal mooie boksgala’s.

Sinds 2 jaar heeft Jo vanwege gezondheidsredenen een stap terug gedaan. Zoon Johan verzorgt sinds die tijd, naast een drukke baan, de bokstrainingen samen met Patrick van Vessem, een boomlange marinier. Beide heren doen dat vier keer per week met veel plezier. De avondgroepen op dinsdag en donderdag bestaan uit een gemêleerd Brabants gezelschap, waarbij jong en oud door elkaar heen loopt. Recreanten, jeugd, dames, maar ook wedstrijdboksers werken zich in de dojo achter het zwembad bijna 2 uur lang flink in het zweet tijdens een gevarieerde training.4b84f2c58e5461e02915f41a17d9430f

Johan van den Broek volgt de ontwikkelingen van de Boksbond via de site en nieuwsbrieven op de voet. Business boksen vindt hij een interessant fenomeen. Voor beide trainers is het van belang om de vereniging goed te positioneren binnen de regio, waar veel concurrentie is van onder meer kickboksscholen.

Recent geeft Johan op vrijdagmiddag Boxing voor kids in twee groepen (6-10 en 10-14) die goed lopen. Patrick neemt op zondagochtend een extra conditietraining voor zijn rekening. De trainers willen graag samenwerken met de Boksbond en ook de vernieuwende concepten rondom Nationale Boksdag, veteranen- en businessboksen oppakken. De jeugddag kwam nog te vroeg, maar de Counter wil binnenkort op de jeugdwedstrijden van Teus de Kruijf met pupillen aanwezig zijn en bouwen aan een nieuwe bokstoekomst.

Boris van der Vorst

Voorzitter Nederlandse boksbond

 

c77b1a23f6830309fc689213e5cd0c9d