Bomvolle en zinderende boksavond bij Teus de Kruyf

In een met ruim 600 toeschouwers bomvolle Rijnstreekhal (Alphen aan de Rijn)  is Teus de Kruyf er opnieuw in geslaagd zichzelf te overtreffen qua organisatie en ambiance. Ondanks tegenvallers, zoals afzeggingen daags vóór het gala, stond er een attractieve bokskaart op het programma. Voor een deel daarvan stonden de boksers van Teus zelf garant, die met hun karakteristieke stijl vol fighting spirit zorgden voor de nodige sensatie, daarbij ondersteund door het enthousiast meelevende thuispubliek. Boegbeeld Remco Hofstede moest aan het eind van de avond stevig aan de bak tegen de Belg Kalenga.

Kwalitatief mooie partij was de kraker tussen Sammy Wagensveld en de pitbull Johny Manvis, een prachtige clash tussen twee verschillende stijlen, waarbij beide heren de strijd niet schuwden. Ook technisch leuk om te zien was de damespartij tussen Bea Dudekova en Sheryda Mitchell van Haagse Directe, die lieten zien dat er ook bij de dames nieuwe talenten aan komen.

Mooi was dat veel bekenden acte de présence gaven, zoals de nestor van het Amsterdamse boksen, Jan Lenten, good-old Don Diego Poeder, die WK-ganger Roy Korving succes kwam wensen, oud-scheidsrechter Karel Klijnoot en vele anderen.

Dank ook aan de officials van de Boksbond, de scheidsrechters, de ringarts, de DTC, die voor een professionele begeleiding zorgden.

Boris van der Vorst

Boris met Teus de Kruyf

 

 

Bijgaand een video reportage van studio Alphen