Boksverenging Assen huist in monumentale kerk van 1878!

Boksvereniging Assen 3Boksvereniging Assen 4

Boksvereniging Assen beschikt tegenwoordig over een eigen trainingsruimte. In juni 2014 werd een begin gemaakt de monumentale Aubussonhal te Assen met vereende krachten om te toveren in een onderscheidende bokshal.  Het is een prachtig pand dat zich bevindt aan de vaart.

Het gebouw is 137 jaar geleden, in het jaar 1878 gebouwd om als kerk dienst te doen. De hoge gebogen ramen zorgen voor veel daglicht in de zaal waar de trainingen worden gehouden. Aangezien de boksvereniging graag een kantine wilde toevoegen, is er in samenwerking met monumentenzorg  toestemming verkregen om drie grote ramen in de oorspronkelijke buitenmuur, die vier steens dik bleek te zijn, van het pand te maken. Dit betekent dat er vanuit de kantine en loungeruimte gekeken kan worden naar de trainingen.

Inmiddels hebben twee openingen van het pand, en de daarbij horende boksaccommodatie plaatsgevonden.. De eerste was in mei. Hierbij was er een samenwerking tussen de boksvereniging en defensie samen met radio Veronica. In juni was er de officiele opening door Marco Out de burgemeester van de gemeente Assen, een mooi en waardevol moment. Op 12 september organiseert de boksvereniging Assen weer een groot boksgala in Smilde, waarbij Ben Tingen zijn eerste wedstrijd bokst als prof. Verder kan vermeld worden dat zes trainers NOC/NSF gediplomeerd zijn en het ligt in de bedoeling om in de eigen Aubussonhal geregeld clubwedstrijden, aspirantwedstrijden, jeugdwedstrijden, sparringstrainingen, e.d. te gaan organiseren. De mogelijkheden die de hal biedt kunnen gedeeld worden met mensen die daar ook zin in hebben. Op 13 september is er een kunstexpositie in de bokshal,  Kunst aan de vaart, een jaarlijks terugkerend evenement, waaraan onze naam en accommodatie verbonden blijft. Het evenement trekt jaarlijks een paar duizend bezoekers, een unieke samenwerking waar we trots op zijn. Hopelijk tot binnenkort!

sportgroeten  Jack Bos.