Bokstempel in Breda in vuur en vlam voor tweede ronde OZNK

Aan de beleving en de passie voor het boksen ontbrak het niet, zaterdag 20 januari bij de Bredase Ring, Talrijke spannende partijen zorgden voor enthousiaste reacties van het publiek tijdens de tweede ronde van het OZNK dat na de eerste ronde in Voerendaal zijn finale beleeft komende weekeinde in Eindhoven.
Al jaren is het Brabantse initiatief een unieke uitdaging van boksers uit Nederland, België en Duitsland. Een mix van halve finales en finales werden er in de nagenoeg uitverkochte bokstempel van organisator Wim Dieckman afgewerkt. De charme van het toernooi is dat je vaak een onbekende tegenstander ontmoet. Daardoor wordt de spanning groter. Dat kwam tot uiting tijdens bepaalde wedstrijden. Zoals in die van Francesco Papi, een pupil van de combi Ron Rovers/Hans Jansen. Een hard maar fraai gevecht tegen Hedayat Najiabi van Patrick Driessen bracht hij tot een succesvol einde. De aandacht trok ook de partij Merwijs Sherzad versus Laurent Fabel. De fysiek sterkere legde het uiteindelijk af tegen de bokser van Aleco. De vonken vlogen er af bij Berend Sonneveld versus Mamadoe Diouide. Beide boksers gooiden alles in de strijd. De een deed dat netjes, die van BC Alphen, de ander ging te ver: terecht gediskwalificeerd. De mooiste naam kwam toe aan Godschalks pupil: Isjandro de los Santos.
Uiteindelijk werden er achttien wedstrijden gebokst. Een programma dat er mocht zijn. Met een reprimande voor de Belg Driss Cehou. Ondanks de tweede kans die hij kreeg bij de weging en keuring bleek hij bij het betreden in de ring verzaakt te hebben zijn baard af te scheren. Einde verhaal, Cem Dunar kende geen coulance.
Bewondering verdienen de scheidsrechters/ juryleden Cem Dunar, supervisor Theo Boomkes, Eric van de Heuvel, Rachel Rittfeld en Gerard Stuifzand en aan de wedstrijdtafel Els en Frans Hak, Tiny van Hoof en ringarts Ger Bouten. Zij zijn altijd beschikbaar.

Hans de Bruijn
Bestuurslid Boksbond

Downloaden (DOC, Onbekend)