Boksteam Assen breidt uit met KIDSboksen voor jonge kinderen

Boksteam Assen gaat haar aanbod weer uitbreiden. In januari van dit jaar werd al het boksen voor de jeugd vanaf 11 jaar geïntroduceerd, nu komt daar KIDSboksen voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar bij.

2015 © AC.nl

Deze kinderen leren op de woensdagmiddagen bij Boksteam Assen spelenderwijs boksen. En dat boksen staat tussen aanhalingstekens, want onderlinge bokswedstrijden zijn voor deze jonge kinderen niet aan de orde. De nadruk wordt gelegd op de techniek, de motorische souplesse van het kind en het lekker met elkaar spelen onder begeleiding van een gediplomeerde en ervaren trainer.

Trainer/coach Johann Talens; “Het plan ligt al een jaar in de kast en nu is er de tijd en ruimte voor binnen het Sport & Wellness Center, waar we onze gym hebben. We beschikken over meerdere zalen die vooral geschikt zijn voor kinderen, die voornamelijk in spelvorm bezig zijn.”

De trainingen zijn volgens Talens erg goed voor motorische ontwikkeling, mentale ontwikkeling en het tegengaan van overgewicht. “Een gezonde uitlaatklep van opgebouwde energie. Tevens vergroten we de weerbaarheid van de kinderen.“

De trainingen zijn, zo zegt Talens, veilig, geven een balans tussen lichamelijke en mentale belasting en het plezier hebben in wat de kinderen doen. “Stoten naar het hoofd is uitgesloten. De trainingen bestaan uit bijvoorbeeld rennen, opdrukken, elkaar tillen, sjouwen en slepen en natuurlijk bokstechnieken.”

Boksteam Assen – in combinatie met Mental Progress – werkt nauw samen met het Sport & Wellness Center waar de lessen gegeven worden. Voor informatie kan men terecht op de website, www.kidsboksen.nl of bellen: 06 15 95 93 17.