BOKSONTMOETING DUBLIN 11 MEI 2013

Plaats: Bracken Court Hotel Balbriggan, Dublin

Boksers:

• Tony Jas (BV Prins)

• Nabyl Haryoull (BV Prins)

• Jordy Xhofleer (BV Xhofleer)

• Gradus Kraus (BV Xholeer)

• Luca Tingen (BV assen)

• Joni Striper (BV Assen)

• Guus saes (BV Golden Gloves)

• Jordan Engelen (BV Golden Gloves)

• Angelo Ferrari (BV Golden Gloves)

• Mohammed Jawad (BV Golden Gloves)

Begeleiding de heren: Bos, Tingen, Xhofleer, Kraus, Prins, Jas, De Corte en Van den Heuvel

Zaterdagochtend 11 mei vlogen we vanuit Eindhoven naar Dublin. In de avond was het prachtige Bracken Court Hotel het strijdtoneel waar onze boksers de degens kruisten met de Ieren. Nadat de volksliederen de boksers nog eens ‘n extra impuls hadden gegeven kon de eerste partij van start;

DYLAN BOYLAN VS TONY JAS

Tony bokste een zeer goede partij. Vanuit een gesloten dekking gaf hij weinig weg en bleef vanuit gesloten dekking goed kijken. Kwam steeds goed door met rechtse directes en domineerde van begin tot het eind de partij. Jas wint dik verdient op punten. Prima prestatie!

TOM CAROLL VS JORDY XHOFLEER

Jordy begon sterk, scoorde meteen met rechts en had, mede door zijn lange reach, zijn tegenstander onder controle. Scoorde meer zuivere treffers dan zijn tegenstander. De winst ging dan ook unaniem naar bokser Xhofleer. Een buitengewone prestatie.

AARON WALSH VS GRADUS KRAUS
Gradus Kraus is een verhaal apart. Heeft in de ring de flair van Mohammed Ali en is ook nog eens gezegend met de skills van Roy Jones Jr. De sterke Walsh gaf alles wat hij had maar moest tegen deze Kraus (zoon van) zijn meerdere erkennen. Het was hoogstaand boksen wat men normaal alleen op de televisie ziet. Gradus wint unaniem op punten.

PHILIP SHAPKIN VS LUCA TINGEN
Luca Tingen werd eigenlijk een beetje overdonderd door het hoge tempo van zijn tegenstander. Luca kon niet omschakelen en de Ierse bokser had dit in de gaten. Toch blijft Luca op karakter alle ronden overeind en knokt zich naar het einde van de partij. De winst ging naar Shapkin die later ook nog de stijlprijs ontving. Eerste verlies partij maar toch een prima prestatie van Luca.

CHLOE GRAY VS JONI STRIPER
Joni bokste de enige damespartij tegen de plaatselijk favoriet Gray. In een enerverende partij maakte de Ierse bokster net iets meer punten als Joni waarna de winst helaas in Dublin bleef.

CHRIS O’REILLY VS NABYL HARYOULI
Deze wedstrijd was er een tussen twee echte toppers. Een zeer gelijk opgaande partij waar over en weer rake treffers vielen. Een partij zoals het Iers publiek het graag ziet: strijd! Helaas ging de winst naar de Ier, maar een onbesliste uitslag had meer recht gedaan aan beide boksers.

ANDY MAGEE VS GUUS SAES
Guus bokste zijn debuut en deed dat met verve. Tegen de wilde Magee bleef Guus zijn eigen lijn vasthouden, bleef rustig en goed kijkend. Scoorde enkele malen knap vanuit de counter. Uitslag: onbeslist

CYAN LEECH VS JORDAN ENGELEN
Jordan Engelen bokste een fraaie partij. Was sneller, feller en scoorde daardoor meer. Tot ieders verbazing ging de winst naar de tegenpartij. De bokser en trainer kwamen zich na de partij excuseren voor de juryuitslag. Dat zegt genoeg. Een sportief gebaar. Goede wedstrijd van Jordan!

MICHAEL MC LOUGHLIN VS ANGELO FERRARI
Door het uitvallen van een tegenstander bokste Angelo als zwaarwelter tegen een middengewicht die bovendien ook nog eens te zwaar was. Met de bijnaam ‘Mad Dog’ leek de man uit Dublin meer kaas leek te hebben gegeten van worstelen als boksen. Met veel onreglementair duw en trekwerk was het voor Angelo moeilijk om te kunnen blijven boksen. Onverdiend ging de winst helaas naar onbesuisde Ier.

GERARD WHITEHOUSE VS MOHAMMED JAWAD
Hoofdpartij van de avond. Mohammed die nog maar een paar wedstrijden heeft gebokst gaf verbazend goed partij. Tot op het laatste moment bleef de wedstrijd gelijk opgaan maar na drie ronden ging de winst toch naar Whitehouse. Voor Jawad een prima prestatie tegen een bokser die al internationaal succes heeft geboekt.

Ik wil alle boksers, trainers supporters bedanken voor hun geweldige coöperatieve houding tijdens deze trip!
Eric van den Heuvel