Boksers Team Zuid Boxing team succesvol in Duitsland !

 

De boksers van Team Zuid Boxing maakten zich in een voortreffelijke ambiance- de wedstrijden werden georganiseerd in een voormalige bioscoop- op voor een krachtmeting van niveau.  Erg jammer was alleen dat de in vorm verkerende Rotterdamse boksers Dari Duarte en Atjom Kasparian zonder partij de reis terug naar Rotterdam moesten afleggen. De honderduit genoemde excuses van de organisator maakten de teleurstelling er niet minder om.

De 14 jarige Tygo Mattijssen Aleco bokste een demo partij tegen een jongeling uit Hamm, Unal Hydajet. Direct een partij waar het publiek met veel enthousiasme op reageerde.\

Chelsey Heijnen 64kg dames Aleco trof een met veel meer ervaring bokstalent uit Wesel Tse Stephania. Een partij met aaneengesloten acties gedurende alle 3 de rondes hoogstaand dames boksen. Met een duidelijke overwinning verliet de eerste Team Zuid bokser de ring.

Alicia Holsken Golden Gloves trof de regerend kampioen van Duitsland Selin Korkmaz in een accommodatie die wat betreft temperatuur al lang de tropische grens was overschreden. Onze parel uit het Zuiden liet er geen enkele twijfel over bestaan wie de betere bokser was. Gedurende alle vier de rondes bokste Alicia overtuigend met enorm veel tempowisselingen de partij uit. Selin Kormaz was zichtbaar opgelucht het einde van de partij te kunnen halen, duidelijke winst Alicia.

Willem Jongmans junioren 64kg moest de finale partij van de NRW kampioenschappen nog eens over doen tegen Tristan Deusing.  Drie maanden geleden stonden de twee al eens eerder regen elkaar waarin Willen de titel mee naar Nederland nam. De Duitsers waren voornemens te tonen dat deze titel eigenlijk in Duitsland hoorde, helaas werden zij hierin enorm in teleurgesteld. Deusing werd op alle fronten overklast, moest in de 2de ronde 8 tellen rust nemen. De Nederlandse zegereeks zetten zich voort, overtuigende 3-0 zege Willem Jongmans Aleco.

Een nieuwe sensationele verassing van de Golden Gloves kennen we in Rafal Szpigel 81kg. Onze Rafal stond voor een onmogelijke opgave om een meer ervaren Nabi Tazagul in eigen huis te verslaan. Dit bleek een onmogelijke opgave, publiek op de banken, oorverdovende aanmoedigingen en twee gladiatoren die vochten om elk punt maakte er een sensationeel gevecht van. Helaas moetsten de punten in Duitsland blijven, respect Rafal.

Beloftevolle jongeling Tony Jas die door een week eerdere topprestatie in Oostenrijk met de komende wedstrijd in Wesel Duitsland een zege rondje door Europa lijkt te maken overklaste een gelijkwaardige geklasseerde tegenstander Adin Burecovic iedere ronde. Elke actie van Burecovic werd beantwoord met zeer scherpe counters en tegenaanvallen van Tony, een overduidelijke winst voor Tony Jas die op deze manier laat zien klaar te zijn voor het komende WK junioren.

Teus de Kruijf had ook een bokser beschikbaar gesteld voor Team Zuid de niet te misverstaande Remco Hofstede. Met een laatste partij in een zinderende Weselse arena stond Remco tegen een zwaarder ogende Cen Kurkamaz. Remco heeft deze partij laten zien dat hij niet perse hoeft te knokken om zijn tegenstanders de baas te kunnen. Een technische zeer hoogstaande partij waar een terechte uitslag moeilijk te geven was, natuurlijk keren dit soort partijen zich tegen de bezoekende club. Helaas wedstrijdverlies voor Remco, echter wel een winst voor zijn ontwikkeling.

Top uitwisseling Norrein Westfalen en Team Zuid Boxing Team.