Boksend Zeist staat weer op de kaart

Zeist1Zeist2Zeist1, 10-2-2016

Eugene Sedney in voetsporen oude trainer 

In de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw was de Bokschool van Fred Avezaath een begrip in Zeist en omstreken. Met een grote groep illustere wedstrijdboksers toog Avezaath stad en land af. Tot zijn keurkorps behoorde onder meer Percy Rodriguez, Raymond Schmitz, Martin Hagenaars, Niels Verbaten en Ronald Driessen. Ook ik heb op een door boksschool Avezaath georganiseerd gala in 1991 mijn debuut gemaakt tegen de Nijmeegse zwaargewicht Mauro Pisani. De belangrijkste troeven waren evenwel de boksende tweeling Larry en Eugene Sedney, die op zijn afscheidspartij Nederlands kampioen in het half zwaargewicht tegen Willem Sterkenburg werd.  

Eugene Sedney heeft sinds enkele jaren een goed florerende boksschool in Zeist, waar hij uiteenlopende lessen verzorgt. Vanaf ‘sochtends heel vroeg start hij met een groep regionale zakenmannen, vervolgens op de dag personal training, clinics, weerbaarheidslessen en jeugdboksen. ‘s Avonds zijn er goed bezochte uiteenlopende trainingen voor recreanten op de bokszak en ook bokstrainingen voor wedstrijdboksers. 

Met collega bestuurslid Alex van Klooster ben ik stevig door Eugene onder handen genomen met een gevarieerde training. In zijn goed geoutilleerde bokszaal, die recent vergroot is om de enorme toeloop goed aan te kunnen, hebben we met conditie- en techniekoefeningen en sparringsessies onszelf goed in het zweet gewerkt. Na afloop aan de bar kwam de meerwaarde van de Boksbond voor de verenigingen uitgebreid aan bod, waarbij Eugene Sedney duidelijk de behoefte aangaf voor meer informatie over concepten als aspirantendagen, gele handschoen, veteranen- en businessboksen en door de Boksbond georganiseerde gala’s.

De oude boksmaten van weleer komen regelmatig trainen, maar ook zijn oude trainer ziet Eugene nog regelmatig, want de kleinzoon van Fred Avezaath is een van de aanstormende talenten in de boksschool in Zeist.

Boris van der Vorst,

voorzitter Nederlandse Boksbond