Boksen in de spotlight op sportfilmfestival Rotterdam

Van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 april zal het eerste Sportfilmfestival Rotterdam plaatsvinden in Cinerama Rotterdam. De aanleiding voor het Sportfilmfestival is het 25 jarig jubileum van Rotterdam Topsporten dus is Rotterdam weer een filmfestival rijker. Rotterdam Topsport werkt samen met Andere Tijden Sport, RTV Rijnmond, de Volkskrant en SPORTNEXT om dit festival te realiseren. Het Sportfilmfestival Rotterdam bestaat uit een artistiek programma waar sportfilms en –documentaires bij elkaar komen. Naast films presenteert Wilfried de Jong elke dag een talkshow waar hij gasten ontvangt uit de sport- en filmwereld.

De keuzes in sportfilms en –documentaires zijn voor een groot deel thematisch gekoppeld aan typisch Rotterdamse sporten; hardlopen, wielrennen, boksen en voetbal. Naast deze sporten komen er natuurlijk meer sporten voorbij in Cinerama. Denk hierbij aan bijvoorbeeld extreme sports, voetbal, basketbal, paardensport etc. Voor de boks liefhebbers staan er boksfilms en documentaires van onder andere Marieke Niestadt geprogrammeerd tijdens het Sportfilmfestival Rotterdam, die je niet mag missen. Films als Bittersweet, I Am Ali en Laatste Ronde zijn toonaangevende films/documentaires over de bokssport.

Bittersweet, met de ambitie om de beste van de wereld te worden, neemt bokster Diana Prazak de uitdaging aan van ‘s werelds nummer één  en WBC Super Feather Weight World Champion, Frida Wallberg: een titelgevecht in Frida’s geboorteplaats Stockholm.

I Am Ali, Een intieme en hartverwarmende kijk naar de man achter de legende – zoals we Ali nog nooit eerder hebben gezien.

Laatste Ronde, De laatste strijd van een groep bejaarde boksers uit Rotterdam is die tegen lichamelijke gebreken, eenzaamheid en de naderende dood.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website: www.sportfilmfestivalrotterdam.nl

Volg ons op:

Facebook: https://www.facebook.com/SFFRotterdam

Twitter: https://twitter.com/SFFRotterdam