Boksen als (dans)kunst in het theater

Ooit een onverwachtse rechtse of uppercut in het theater gehad? Zet je schrap voor deze sportieve theatervoorstelling vol vuur, vitaliteit en virtuositeit.

In de voorstelling (B), die dit jaar in Rosmalen op Theaterfestival Boulevard staat, ontmoeten 2 boksers 4 dansers. Wat volgt is een energieke, uitputtende en snoeiharde strijd op leven. De boksers en dansers bewegen alsof alles ervan afhangt, met op de achtergrond fabelachtige videoprojecties en sterke muziek – van klassiek en live human beatboxing tot Eye Of The Tiger.

Wat de overeenkomst is tussen boksers en dansers? Beiden beoefenen een lichamelijke en dynamische sport. Alle twee vinden ze plaats op een podium waarbij meerdere lijven met elkaar in interactie treden. De ene op een agressieve manier, de andere op een samenwerkende. Maar waar het boksen als agressief machospel wordt gezien, lijkt dans een vermoeiende kunstdiscipline. De voorstelling (B) zit dan ook vol contrasten: kracht en vitaliteit versus creperen en afzien, vijandigheid tegenover zorgzaamheid. Met als gemene deler: overleven!

(B) is een voorstelling van Siamese Cie/ Koen Augustijnen/ Rosalba Torres Guerrero.

En te zien van 3 t/m 5 aug om 21.00 uur in Perron 3, Rosmalen. (prijs: €19, CJP €10)

Wij attenderen u graag op deze voorstelling, en het zou ook fijn zijn als u de informatie in uw netwerk wilt verspreiden.

Hieronder meer info over Theaterfestival Boulevard. Of kijk op www.festivalboulevard.nl.