boksbond verlengt RTS-contract met Aleco

De Boksbond heeft de ontwikkeling van het jeugdboksen hoog op de agenda staan.
Uitgangspunt is om een Regionaal Trainings Centrum is elk district te hebben. De afgelopen jaren functioneerde Aleco Sport Visions uit Roosendaal als RTC in het district Zuid.

Constructief overleg tussen de directie van de Boksbond en de directie van Aleco Sport Visions heeft ertoe geleid dat Aleco Sports tot en met 2020 Regionaal Trainingscentrum in district Zuid blijft. De jeugdboksers die zich onderscheiden bij hun verenigingen zullen in de
gelegenheid worden gesteld bij het RTC in te stromen met als uiteindelijk doel een plaats te verwerven in de Nationale selectie onder leiding van Hennie van Bemmel en Abdul Fkiri.

Op donderdag 2 november hebben Aleco Sport Visions en de Boksbond de overeenkomst getekend. District Zuid wordt gevormd door de Provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

De afkorting RTC staat voor Regionaal Training Centrum. Dit is een door een nationale sportbond aangewezen en erkende organisatie waarbinnen, voor een geselecteerde groep sporttalenten (jeugd) uit de benoemde regio’s, kwalitatief hoogwaardige trainingen en eventuele extra faciliteiten (op onderwijs-, medisch en/of fysiek gebied) worden georganiseerd.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Noot voor de redactie maat niet voor publicatie:
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:
André de Klerk (Aleco Sport Visons) tel.: 06-14198272
Peter Bonthuis (Boksbond) tel.: 06-53132240