Boksbond pakt in 2018 door!

Ook ons bestuur kijkt bij oud en nieuw terug op wat in 2017 allemaal is bereikt. En met nog meer plezier en vertrouwen vooruit naar een jaar van nog meer vernieuwing. Vele initiatieven zijn de laatste tijd succesvol afgerond. Denk maar eens aan de unieke landenwedstrijd Nederland – Cuba. Wie had ooit gedacht dat de beste boksers van de wereld naar Rotterdam zouden komen en dat Enrico Lacruz een van hen zelfs zou verslaan? Ongekend, een historische topprestatie. Maar laten we ook niet vergeten dat het NK voor de jeugd eindelijk na vele, vele jaren opnieuw werd georganiseerd. En een succes was. Wie de jeugd koestert, heeft de toekomst. Het bestuur is supertrots dat er een nieuwe weg is ingeslagen, waarbij niet alleen de top aandacht krijgt.

Maar vergis u niet, er blijft nog veel te doen in het nieuwjaar. Dat bleek onlangs, bij een bespreking over de breedtesport bij boksen: hoe kan dat aandachtsgebied beter benaderd worden? Andere sportbonden hebben ervaren van hoeveel belang dat is om ‘onze’ sport nog beter op de kaart te zetten. Nu zijn we nog een kleine Olympische bond, maar dat verandert natuurlijk als we grip krijgen op duizenden, wellicht tienduizenden recreatieve beoefenaren. Dus dat wordt een van onze belangrijke speerpunten in 2018. Ondertussen blijven we natuurlijk doorgaan met het afnemen van gradueringsexamens, het promoten van het steeds populairder wordende business boksen en laten we ook het goede werk van de opleidings- en scheidsrechterscommissie niet vergeten. Velen zijn vaak voor de bond onderweg, weer of geen weer, zij zijn er altijd. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Hulde!

Beleid uitvoeren is even belangrijk als beleid maken en uitdragen, op landelijk én regionaal niveau. Het kan altijd beter en daarbij hebben we ieders input en betrokkenheid keihard nodig. We doen een beroep op iedereen die de ambitie of bereidheid heeft om meer te betekenen voor het boksen zich te melden (via bvdvorst@nederlandseboksbond.nl) om ons bestuurlijk te versterken. Schroom niet, neem bijvoorbeeld zitting in de districtscommissies van de Nederlandse boksbond en beslis mee over allerlei zaken, die van groot belang zijn. Ook marketing-, communicatie- en social media-experts kan de Boksbond uitstekend gebruiken.

Laten we samen wat moois voor elkaar boksen. Namens het bestuur van de boksbond wens ik alle leden een gelukkig en succesvol 2018.

Boris van der Vorst
Voorzitter van de Nederlandse boksbond