Boksbond ontvangt 113.181 euro van Lotto

Het totale resultaat van De Lotto in 2013 was 59,6 miljoen euro, waarvan 43,2 miljoen euro is uitgekeerd aan NOC*NSF. Via NOC*NSF heeft de Nederlandse Boksbond € 113.181 van De Lotto ontvangen in 2013. De Lotto draagt na aftrek van prijzengeld en kosten, 100% van haar resultaat af aan de Nederlandse samenleving. Ruim 70% is bestemd voor NOC*NSF, het overige deel gaat naar 18 goede doelen op het gebied van cultuur, gezondheid en welzijn. De 76 sportbonden die aangesloten zijn bij NOC*NSF, zoals de Boksbond, krijgen uit de afdracht aan NOC*NSF een bijdrage. Zo kan elke sportbond van groot tot klein al jaren rekenen op een structurele bijdrage van De Lotto. Bijdragen die van groot belang zijn voor de top- en breedtesport. Ook kleine en commercieel minder aantrekkelijke sporten en sporters worden hiermee ondersteund.
Peter Bonthuis, directeur Nederlandse Boksbond: “Voor de Boksbond zijn de inkomsten van De Lotto van het grootste belang voor de mede-ontwikkeling van alle facetten van de amateurbokssport, zowel topsport als breedtesport.”

Joost Otterloo, algemeen directeur De Lotto: “Wij zijn ons terdege bewust van de maatschappelijke impact van De Lotto voor de sport. Het zijn spannende en onzekere tijden voor de bestaande kansspelorganisaties vanwege de mogelijke wijzigingen in de Wet op de kansspelen en het wetsvoorstel Kansspelen op afstand. Hoe de toekomst er voor De Lotto en de afdracht aan de sport uit gaat zien, is nog niet duidelijk. Wij hopen dan ook snel op meer zekerheid over de nieuwe spelregels om ons goed te kunnen voorbereiden op de veranderingen in de markt. Wij kijken daarbij kritisch naar ons eigen merkportfolio en hoe wij onze vijf sterke merken zo aantrekkelijk mogelijk kunnen houden voor de consument met als doel de afdracht aan de sport zo hoog mogelijk te houden. Dankzij onze structurele afdracht kunnen de sportbonden onder andere competities en toernooien blijven organiseren en jeugd, scheidsrechters- en trainersopleidingen voor verenigingen kunnen faciliteren. Zo kan heel Nederland onbezorgd blijven sporten.”