Bij Crooswijk is niemand de baas

crooswijk2Midden in het bruisende Rotterdam ligt een mooi bokscentrum, opgericht op 1 mei 1971 door Jan Kleinoot.

Het eerste wat de aanwezige leden mij op het hart drukte was;  bij Crooswijk is niemand de baas, hier doen we alles samen en iedereen hoort erbij.

RBV Ccrooswijk is een club met historie. Het is de club waar onze gouden medaille winnaar Bep van Klaveren graag zijn trainingen afwerkte, gevolgd door de hele familie van Klaveren. Hieruit is het Dutch Windmill boksen ontstaan. Nog steeds staat er een groep van 25 krasse knarren 2x per week zich in het zweet te werken  De gemiddelde leeftijd van deze groep is 72,25 jaren oud. ( hoezo boksen is niet goed voor de gezondheid!) overigens is het jongste lid van de club zeven jaar. Doordat men twee jaar geleden een actief jeugdbeleid is gaan voeren staat de teller voor jeugdleden op dit moment op 96 waarvan 77 tot 12 jaar en de groep is nog steeds groeiende. Het jeugdplan is mij enthousiast en haarfijn uitgelegd en toegelicht door Rob Schipper, de kartrekker van het jeugdboksen. Het plan zit goed in elkaar, we gaan kijken hoe we gezamenlijk met het bondsbestuur elkaar kunnen versterken om zo een mooie solide toekomst te bouwen. Immers de jeugd maakt onze toekomst.  Crooswijk heeft zo’n 400 leden dus een kwart is jeugd. Daar droomt ieder bokscentrum toch van?

De school is in het gelukkige bezit van elf trainers die elk hun specialisme hebben en daar ook voor de volle 100% voor gaan, wat een enthousiaste mensen!  

Bij binnenkomst werd ik hartelijk ontvangen door een comite welke was verrast door mijn komst, goed dat je er bent! Kleed je om en doe lekker mee. Heerlijke training afgewerkt onderleiding van Eddie, zelfs nog even de ring in met topper Beate Dudekova en kersverse Nederlands kampioene Myrea van den Ijssel. Opvallend dat de dames bij Crooswijk het boegbeeld zijn wat prestaties betreft. Goed om te zien in deze mannenwereld!.

Rotterdam is de “bokshoofdstad” van Nederland en dat is die avond weer eens aangetoond.

Alex van Klooster

Bestuurslid Nederlandse Boksbond

crooswijk1