BALENTIEN EN BEEN NAAR WK JEUGD IN SOFIA

Het topsport beleid 2013 – 2016 van de Boksbond ism CTO en ondersteunt door NOC&NSF is in vergelijking met het verleden verandert. Het selectie- en uitzendbeleid van de Boksbond heeft een professionele verandering ondergaan. Wat tot uiting komt in de huidige selectieprocedure en de criteria vermeld in het assessmentprofiel. Topsport is keuzes maken en dat wordt ook verlangd van boksers met ambitie. Deelnemen aan AIBA toernooien/kampioenschappen is niet meer een vanzelfsprekendheid ondanks aanwezig talent of behaalde resultaten uit het verleden. Boksers zullen moeten aantonen duidelijke ontwikkeling door te maken in het voorbereidingsprogramma. Concurrentie wordt gestimuleerd maar onderlinge resultaten zijn van ondergeschikt belang. Het vizier van het programma is gericht op internationale ‘topprestaties’ en de bondscoach selecteert die boksers welke in staat moet worden geacht dit te realiseren. De Bondscoach stelt op basis van assessments een schriftelijk selectieadvies op aan de Technisch Directeur. Deze toetst het selectieadvies op juistheid en volledigheid en stelt de selectie vast.

Tisha Balentien (-51kg) en Bobbi Been (60 kg) zijn bij de meisjes geselecteerd voor het WK jeugd in april in Sofia. De jongensploeg wordt bekend gemaakt na wedstrijden van komend weekeinde in Litouwen. Volgens Nigel Davies maakt Tisha Balentien op dit moment een indrukwekkende technische en tactische ontwikkeling, binnen de nieuwe AIBA regelgeving, door. En zij biedt met haar stabiel prestatievermogen meer perspectief op een WK medaille. Tisha Balentien is verkozen boven Alicia Holzken, die in dezelfde gewichtsklasse actief is.

Louis Wijdenbosch
technisch directeur

Naschrift redactie:

Het hierboven omschreven besluit heeft veel reacties opgeroepen waaronder een aantal op persoon gerichte en insinuerende opmerkingen. Daarvoor is de mogelijkheid om reacties te plaatsen niet bedoeld.

De mogelijkheid om reacties op dit artikel te plaatsen is daarom uitgeschakeld.