Artjom Kasparian wint goud in Hongarije

Artjom Kasparian, lid van de Nationale selectie en Rotterdam Boxing, heeft goud gewonnen in de klasse tot 81 kg tijdens het 63e Bocskai Istvan Memorial International Boxing Tournament.

Nadat hij in de 1/4 finale met 5-0 won tegen Matej Uremovic (Croatië) versloeg hij met 4-1 de Hongaar Adam Toth in de 1/2 finale.

In de finale was hij te sterk voor Delijaj Ardie (Kosovo) die in de 2e ronde moest opgeven.

In hetzelfde toernooi behaalde Enrico Lacruz die voor de eerste keer uitkwam in de 64 kg de bronzen medaille.

 

1 antwoord
  1. Drs D.C.C.Veenvliet
    Drs D.C.C.Veenvliet zegt:

    Gevaren in de wedstrijdsport?
    Op het eerste gezicht lijkt boksen een gevaarlijke sport met veel blessures. Natuurlijk, boksen is geen sport zonder risico’s. Maar het aantal blessures in de bokssport is nog ver beneden het landelijk gemiddelde van alle sporten. Ook staan training (uitsluitend bij erkende verenigingen door gediplomeerde trainers) en wedstrijden onder streng toezicht van de Boksbond. Niet voor niets is de bokssport een van de weinige ringsporten die lid is van en erkend door het NOC*NSF en het Ministerie van VWS. Boksen is uitsteken voor je ratio. Eerst denken en dan doen. Noble Art of selff Devence, oftewel vuist schermen. Het goed leren technisch boksen is van essentieel belang. Hoe dichter op de tegen stander deste meer risico men loopt . Drs D.C.C. Veenvliet

Reacties zijn gesloten.