Ambitieus boksgala in theater in Voerendaal

Zaterdag 26 september vindt in theater de Borenburg gelegen aan de Furenthela 16 te Voerendaal de tweede editie van het verleden jaar zo succesvolle boksgala The Furenthela War plaats.

Het boksevenement omvat maar liefst 15 amateur 2 prof- en 1 Neo-prof partij.

Bij de amateurs staan de Maastrichtenaar Hannes Terlinde en Heerlenaar Ricardo Snijders in de hoofdpartijen. Terlinde zal het in het superzwaar gewicht opnemen tegen de Akenaar Kadim Zaboul. Zijn trainingsmaat Snijder komt in actie tegen de meervoudig Westduits kampioen Martin Houben. Van de organiserende vereniging Olympia 75 boksen verder nog Diego Blaauw en Zekeria Elhadj, voor BV de Amateur komt Akram Essakili in de ring en verder wordt het programma aangevuld met boksers uit Belgie,Duitsland en Rotterdam. Al met al, een gala om naar uit te kijken.

Van de 15 amateur partijen zullen er maar liefst 7 in de A-klasse plaatsvinden.

Geheel apart en gescheiden wordt een programma voor de profs georganiseerd.  De Drentenaar Ben Tingen bokst tegen Ata Dogan uit Koblenz en Warren Stevelmans neemt het op tegen Angaar Afgaan uit Helmond. Voor het entertainment zal worden gezorgd door volkszanger Sjoerd Mertens, DJ Kim Kaey en de danseressen van A.M.P.S. De gehele show zal worden gepresenteerd door de bekende presentator Wilco Willems. Het gala begint om 19.00 en de zaal gaat open om 18.00 uur. Voor VVK en VIP bel 0618525051

Patrick Driessen