Allemaal potentiële bondscoaches in opleiding.

Zaterdagochtend, 14 oktober op bezoek geweest bij de cursusdag KSS3 trainer/ coach in de Van Ghentkazerne te Rotterdam. Ik werd hartelijk ontvangen door de cursisten die praktijk en theorie lessen volgden onder de bezielende leiding van Rene Braad, Harry Buitenhuis en John Kernbeek.
Ik viel binnen in een sparring van de cursisten die om toerbeurt coach van een van de gladiatoren in de ring moesten zijn. Er werd stevig gespard en lekker gecoached met zo nu en dan een leerzame tip van Harry en Rene.
Als mooi internationaal tintje stonden veel van de sparringen onder leiding van Maria Kavaklieva uit Bulgarije, een 2 star scheidsrechter, die binnenkort opgaat voor haar 3e ster). Zij liet duidelijk weten wie de baas is in de ring. Zij is in Nederland omdat ze optreedt als scheidsrechter tijdens de komende Eindhoven Box Cup. Het nuttige met het aangename combinerend heeft zij er een werkvakantie van gemaakt en verblijft ze nu al in ons land.
Nadat groep 1 de sparring/coaching sessie en groep 2 een 1,5 uur durende eerste theorieles van de dag hebben afgewerkt is het tijd voor een korte pauze. Die mag ik benutten om mijn verhaal voor de groep te doen over een aankomende training op de boxpointer en dat er daarvoor nog plaats is voor een aantal enthousiaste mensen met affiniteit voor computers en natuurlijk de passie voor boksen met ons deelt.
Nu ik er toch was heb ik ook maar wat verteld over de vernieuwde wedstrijdreglementen en wat bestuurlijke vragen beantwoord voor zover mogelijk.
Tevens aangegeven dat we nog wel wat ondersteuning in de districten kunnen gebruiken op diverse functies en plekken in het land. Er werd geinteresseerd gereageerd en een aanmelding heb ik al op zak.
Na de pauze/ presentatie groep 2 de sparring in en groep 1 de schoolbanken in. Een halve les mee gevolgd en geboeid zitten luisteren naar John Kernbeek en gezien dat iedere cursist aan zijn lippen hangt. Wat kan de man boeiend vertellen over de wetenschap die sport heet en specifiek de bokssport. Zeer leerzaam!
Nog even meegekeken met de andere groep die zich in het zweet stonden te werken, kort en goed; ik heb genoten, geleerd en ben nog enthousiaster over onze opleidingen binnen de Boksbond.
Mooi detail, 6 dames volgden de opleiding KSS 3 op dit moment. Pure Girl Power.
Alex van Klooster
Voorzitter WenE