Alex van Klooster: ,,Het was me het boksweekend wel”

Het NNK/ZNK 2017 is het afgelopen weekeinde van start gegaan en de selectie leden hebben een trainingsweekend op Papendal achter de rug ter voorbereiding op de Interland Nederland-Cuba aanstaande zondag.

De uitgenodigde jeugdboksers waren ook aanwezig op Papendal en hebben een leuke gezamenlijke training doorlopen met de grootste boksers van dit moment. Dat het pittig was is te lezen in de quote van Hannes Schneider hieronder;

Net een vermoeide maar zeer enthousiaste Mano Karpes gesproken. Trainers en begeleiders hartelijk bedankt voor dit hele leerzame weekend.
Groet Hannes Schneider

Zaterdag om 16.00 uur is de eerste wedstrijd van het NNK gebokst tijdens het FF MAN in Rijswijk. Na een korte onderbreking volgde het programma voor het ZNK. Mooie partijen gezien met van tijd tot tijd een kolkende propvolle timmerfabriek, “the place to be on this saturday night”.
Voor mij de kers op de taart was de bij-partij tussen onze Nederlands kampioen in de 64 kilo Sammy Wagensveld en de Ierse kampioen in dit gewicht. Ik ben geen jurylid maar als ik het mocht beslissen was Sammy de beste in deze confrontatie. Echter de juryleden besloten anders, 2-1 voor de Ierse bokser.

Zondag deel 2 van het NNK/ZNK in Amsterdam. Onder leiding van Rocky el Falah met een fantastisch team van vrijwilligers een top organisatie met een toffe sfeer op de volle Albert Cuyp.
Alle boksers waren mooi op gewicht en in topconditie. “Let’s get ready to rumbleee” om 13.00 uur. 17 partijen op het programma met voornamelijk beginnende boksers. Kampioenen in de maak. Ook hier van tijd tot tijd mooie potjes boksen met als hoogtepunt de kruisfinale (eenlingen NNK/ZNK) Anique Praas en Natasja van Dongen. Veel respect voor Anique!

Wat een mooie stijlvolle complete bokser die Natasja. GEWELDIG!! Een waardig Zuid Nederlands kampioene waar we op zeker meer van gaan horen en zien.
Als afsluiter van de dag was ook een kruisfinale tussen comeback kid Boy van Kalteren van ABOV Hoorn en good old Remco Hofstede van BC Teus de Kruijf. Deze partij moest helaas gestaakt worden in de tweede ronde door een bloedende snee net boven het oog van Boy. Jammer! Na het tellen van de punten kwam Remco als winnaar uit de bus en is hij kampioen in de 75 kilo klasse van Zuid Nederland.

Kort en goed, een mooi weekendje en vooruitkijkend op een mooie interland tegen Cuba op zondag 12 november en daarna in het volgende weekende de aporteose van het NNK/ZNK 2017.

Alex van Klooster
PS: bijgaand de uitslagen van Den Haag en de bijgewerkte programma’s voor komend weekeinde.

Downloaden (DOCX, Onbekend)


Downloaden (DOCX, Onbekend)


Downloaden (DOCX, Onbekend)


Downloaden (DOCX, Onbekend)


Downloaden (DOCX, Onbekend)


Downloaden (DOCX, Onbekend)