Aleco zorgt voor maatwerk Max van der Pas

Aleco Talentencentrum Zuidwest Nederland gaat Max van der Pas ondersteunen. Hij kan sinds enkele maanden rekenen in het realiseren van zijn sportieve Olympische droom op de kennis en expertise van Aleco, die werd opgedaan met ervaringen met andere nationale en internationale toppers. Eerder heeft Rotterdam Boxing ook al Roy Korving steun toegezegd.

Onlangs is Max van der Pas twee dagen naar Roosendaal gekomen om zijn algehele fysieke status te laten bepalen. Zijn conditionele, fysieke en coördinatieve waardes en vaardigheden zijn getest, waarbij gebruik is gemaakt van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van monitoring voor topsporters. Vanuit deze test zal de 20 jarige bokser uit Elsendorp wekelijks te vinden zijn op het Roosendaals topsportcomplex om de gemeten waardes te upgraden.

Max van der Pas, één van de toppers die Nederland rijk is, heeft maar één doel: het halen van de Olympische Spelen 2016. Tot op heden moet hij echter zelf voor de meeste benodigde financiële en sportieve ondersteuning zorgen. De route naar de Olympische Spelen ziet er vooralsnog goed uit voor hem. Als lid van Olympia Den Bosch traint hij in de Brabantse hoofdstad o.l.v. Hennie Mandemakers (bekend van Husnu Kocabas en Rafik Haruntjian). Daarnaast werkt Max zijn sparringen af in Apeldoorn o.l.v. trainer Hennie van Bemmel (bekend van diverse toppers als Orhan Delibas en Peter Mullenberg). Met goede prestaties tegen de absolute Europese toppers en deelname in de Duitse 1e Bundesligacompetitie bewijst Max van der Pas het hoogste niveau aan te kunnen.

Toch moet de jonge bokser veel moeite doen om op topniveau te blijven presteren. Veel sporters met Olympische ambities krijgen de hulp van sportkoepel NOC*NSF. Van der Pas niet. De sportkoepel heeft de keuze gemaakt voorlopig alleen te investeren in topsportprogramma’s voor de vrouwelijke boksers en voor de jeugd, omdat die meer kans op topprestaties zouden hebben. “Deelname aan de grote toernooien moeten we dan ook volledig zelf betalen,” vertelt Van der Pas.

André de Klerk