AIBA komt binnen drie dagen met een officiele verklaring

Op het laatste congres van het Executive Committee van de internationale Boksbond in Moskou is bestuurlijke onrust ontstaan. President Chiba-Kuo Wu van de AIBA kreeg geduchte kritiek te verwerken over de gevolgen van het financiële beleid van de voormalige uitvoerend directeur Ho Kim.

 

President Wu zegde in een lang telefoongesprek met Boris van der Vorst van de Nederlandse boksbond toe dat de AIBA binnen drie dagen met een officiële verklaring over de kwestie komt. De AIBA zal vervolgens binnen drie maanden een buitengewone algemene vergadering met alle landen bijeen roepen om steun voor het beleid te vragen.

 

De Nederlandse Boksbond roept op tot rust totdat alle feiten bekend zijn en alle partijen binnen de AIBA voldoende tijd hebben gekregen om hun verschillen op te lossen. In deze tijd is het bijzonder belangrijk dat iedereen zich positief blijft opstellen om de mooie bokssport te promoten.

 

Het Olympisch boksen staat de laatste tijd namelijk extra in de belangstelling omdat er vele ingrijpende veranderingen worden doorgevoerd. Zo schafte president WU de bokskappen voor heren af, voegde het damesboksen aan het Olympisch programma toe, introduceerde de competitie van de World Series of Boxing en tenslotte werd een eigen profsectie opgericht. Voor deze innovatie kreeg de AIBA alle steun van het internationaal Olympisch comité (IOC).