Enrico Lacruz bereikt doel op OKT in Baku: bij de laatste vier!

Wat gehoopt werd, kwam uit. Enrico Lacruz heeft in de klasse tot 60 kg de laatste vier bereikt op het wereld Olympisch kwalificatietoernooi in Baku Azerbeidjan. Met dit resultaat heeft hij voldaan aan de AIBA norm om uitgezonden te worden naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het NOC*NSF moet nog een positief advies geven op de voorbracht van de Nederlandse boksbond. Opnieuw een hoogtepunt v oor het vaderlandse boksen.
Nog niet zo lang geleden heerste in de nationale bokswereld de stemming dat het voor Nederlandse deelnemers onmogelijk zou zijn om af te reizen naar de Spelen. Dat was in 24 jaar niet gelukt en dat zou ook nooit meer lukken, was de gedachte. Inmiddels is gebleken met met een gestructureerd trainingsprogramma onder leiding van bondscoach Hennie van Bemmel ongedachte successen zijn te boeken. Peter Müllenberg en Nouchka Fontijn hadden zich al eerder geplaatst en nu komt er waarschijnlijk Enrico Lacruz bij. Met 3-0 werd Hakan Erseker uit Quatar verslagen in een hectische en spannende partij.
Vrijdag heeft Roy Korving (91 kg) ook nog een kans om zich te kwalificeren. Hij staat in de halve finales. Maar om zich te plaatsen moet hij in deze klasse het toenrooi winnen.