Fraaie resultaten voor Nederlandse boksers in Gdansk

Het ,open lucht’-toernooi in Gdansk was gezegend met prachtig weer, volop zon, 26 graden  en een grote drukte op het plein in het eeuwenoude centrum van de stad.

Zondag op de derde (finale-)dag bokst Aito Koster goed maar hij komt net te kort in deze partij plaatselijke favoriet Filip Wachala. Hij gaat met zilver naar huis.

Delano James doet het goed tegen de Rus Andre Maiken pakt ook zilver, drie partijen in drie dagen is een topprestatie.

Max van der Pas wint zijn lastige partij tegen de Rus Mikhall Aliev, die  erop uit is om er alles aan te doen om hem te frustreren. Niet gelukt; Max won goud!

Stanley Koevermans vliegt er opnieuw in en pakt na een heroïeke partij de winst tegen Aleksanderas Baranowas uit Litouwen. Ook een dikke gouden medaille.

Dag twee levert zaterdag ook mooie successen op. Romano Marengo verliest zijn partij met 2-1 maar heeft wel goed gebokst. Weer een mooi leermoment. Delano James bokst goed en wint met 3-0. Aito Koster heeft een fantastische partij gebokst, houdt zich goed aan zijn opdracht en wint glansrijk met 3-0. Max van der Pas doet waar hij voor gekomen is en pakt de winst met 3-0. Martin Foru heeft gevochten met een leeuwenhart maar de tegenstander is een maatje te groot. Een vent met vier keer zoveel partijen achter de rug. Wel veel geleerd!. Helaas 0-3. Dan Stanley Koevermans, die stijgt boven zichzelf uit en bokst een knaller van een tweede ronde met louter treffers op lichaam en hoofd. Er staat op dat moment een groep Nederlandse toeristen te kijken die hem luid aanmoedigen en het publiek in extase brengt. Dikke 3-0;

Tot slot, het waren mooie en leerzame dagen in Gdansk

Namens team NL dank voor de support uit Nederland

Alex van Klooster