Mullenberg na WSB-zege recht op extra kwalificatiemoment

Peter Mullenberg heeft vrijdag 4 maart in Casablanca tijdens een wedstrijd van 5 x 3 minuten tussen Morocco Atlas Lions en Mexico Guerreros een duidelijke overwinning van 3-0 (50-45 punten) geboekt tegen Mamadou Diabara Kabary. De lange fysieke sterke links voorstaande knokker is drievoudig Frans kampioen.

Peter bokste volgens opdracht beheerst de wedstrijd uit zonder onnodige risico’s te nemen. De kans op een blessure moet in deze voorbereidingsfase zoveel mogelijk worden vermeden. Alle ronden gingen unaniem met 10-9 naar de Nederlandse halfzwaargewicht. Mullenberg verzekerde zich door deze wedstrijd voor de World Series of Boxing van het recht op deelname aan het extra Olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor WSB en APB boksers in mei in Sofia.

Volgende week werkt Peter Mullenberg in het Duitse Halle een trainingstage af, terwijl zijn teammaten Enrico Lacruz, Max van der Pas en Roy Korving meedoen aan de Chemie Pokal. Peter mag niet deelnemen aan dat toernooi door de AIBA regel dat hij na een WSB-wedstrijd acht dagen rust moet nemen.

Hennie van Bemmel