Nouchka Fontijn krijgt steun van Rdam Boxing

Vrijdag 6 november is op het kantoor van Rotterdam Topsport een overeenkomst ondertekend tussen Nouchka Fontijn en Rotterdam Boxing, waarin is vastgelegd dat Rotterdam Boxing Nouchka zal ondersteunen in de voorbereidingen op haar kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.

Nouchka Fontijn heeft aangegeven dat zij bij haar voorbereidingen behoefte heeft aan meerdere mannelijke sparringpartners. Rotterdam Boxing stelt deze sparringpartners beschikbaar in de periode tot de Olympische Spelen in augustus 2016. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de thuisbasis van Rotterdam Boxing in Crooswijk.

De eerste Olympische kwalificatiemogelijkheid voor Nouchka is via het Olympisch Kwalificatie Toernooi eind April in Istanbul of eventueel via de Wereldkampioenschappen die half mei in Astana (Kazachstan) zullen plaatsvinden.

Nouchka (momenteel 2e op de AIBA-wereldranglijst en 1e op de Europese ranglijst) komt dit jaar in eigen land nog in actie tijdens de Nederlandse Kampioenschappen van 27 tot 29 november in het Topsportcentrum in Rotterdam en tijdens het Kerst Boksgala in Ahoy op maandag 21 december a.s.

Ronald Blom (voorzitter Rotterdam Boxing): “Wij zijn blij en trots dat we een rol kunnen spelen in de voorbereidingen van Nouchka en dat we deze ondersteuning kunnen bieden in nauwe samenwerking met Rotterdam Topsport en de Nederlandse Boksbond”.

Ook Nouchka Fontijn is  bijzonder gelukkig met deze ontwikkeling: “Hiermee wordt opnieuw een extra invulling gegeven aan mijn voorbereidingsplannen op weg naar Rio”.

—————————————————————————-

Foto (rechtenvrij): vlnr Hans Zoethoutmaar (adjunct-directeur Rotterdam Topsport), Nouchka Fontijn, Ferdinand Bestebreurtje (bestuurslid Rotterdam Boxing) en Peter Bonthuis (directeur Nederlandse Boksbond).