NIGEL DAVIS BEGONNEN ALS BONDSCOACH VAN BOKSBOND

Aangesteld per 1 mei

Nigel Davies uit Wales is het afgelopen weekeinde op Papendal als de nieuwe bondscoach van de Nederlandse boksbond begonnen. Hij is per 1 mei aangesteld en zal de komende jaren het Olympisch damesprogramma verder uitbouwen met als hoofddoel deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Nigel Davies is lange tijd als coach werkzaam geweest in het Nationale Trainingscentrum van Groot Britannie en was in de aanloop van de Olympische Spelen in Londen verantwoordelijk voor het damesteam: “Het Brits Olympisch boksteam heeft onder mijn leiding vele medailles behaald en ik ben zeer gedreven om het damesboksen in Nederland naar Olympisch niveau te brengen”

Nigel Davies startte met de Nederlandse dames selectie ter voorbereiding op het EU kampioenschap dat eind juni in Hongarije wordt gehouden.

De technisch directeur van de NBB Louis Wijdenbosch is erg tevreden met de aanstelling van de gerenommeerde coach: “Het is een stevige uitdaging om een Olympisch programma op te bouwen en daarom zijn we enorm blij iemand met zoveel ervaring en expertise op alle niveau’s in de bokssport binnen te halen. Niet alleen de dames selectie zal van Nigel’s kennis profiteren maar ook de Nederlandse coaches en daarmee de hele bokssport kan hiermee een enorme impuls worden gegeven”